WRC Rally Σουηδίας: Φουλ της ανατροπής με κερδισμένο τον Lappi

WRC Rally Σουηδίας: Φουλ της ανατροπής με κερδισμένο τον Lappi

4.764 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2024)

- Εκπλήξεις και ανατροπές στην παγωμένη Σουηδία
- Πάει για τη 2η του νίκη στο WRC ο Esapekka Lappi
- Εγκατάλειψη για τον Katsuta: Έριξε το Yaris σε σωρό χιονιού
- Δεύτερος ο Fourmaux με Ford Puma, τρίτος ο Evans με Yaris

Εκπλήξεις και ανατροπές στην παγωμένη Σουηδία

Μεγάλες εκπλήξεις επεφύλασσε και φέτος η Σουηδία, το μοναδικό 100% χειμερινό rally με τις από άκρη σε άκρη χιονισμένες-παγωμένες ειδικές διαδρομές. Τονίζουμε πως, στον συγκεκριμένο αγώνα παίζουν περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση, καθοριστικό ρόλο οι καιρικές συνθήκες και η σειρά εκκίνησης, καθώς οι πρώτοι του Ράλλυ Μόντε Κάρλο την Παρασκευή και της προσωρινής κατάταξης, αντίστοιχα, το Σάββατο βρίσκονται να «σκουπίζουν» τις ειδικές για τους επόμενους. Ας δούμε, όμως, τι έγινε...

Πάει για τη 2η του νίκη στο WRC ο Esapekka Lappi

Ο Esapekka Lappi κυνηγάει τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο WRC έχοντας διαφορά άνω του ενός λεπτού (+1:06.3) από τον δεύτερο Adrien Fourmaux. Ο Φινλανδός βρήκε από νωρίς τα πατήματά του στο χιονισμένο τερέν και ξεχώρισε, μαζί με τον Takamoto Katsuta, δημιουργώντας μια διαφορά πάνω από 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα από το δεύτερο γκρουπ στο κλείσιμο της Παρασκευής. Σημειώστε πως το τέλος της 2ης ημέρας οι βασικοί αντίπαλοι της μεγάλης κατηγορίας είχαν μείνει πολύ πίσω στην κατάταξη: 5ος ο Elfyn Evans, 11ος ο Thierry Neuville, 53ος και 54ος οι Kalle Rovanpera και Ott Tanak. Ο 23χρονος πρωταθλητής, ο οποίος δεν συμμετέχει πλήρως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally φέτος, σταμάτησε στην 4η ειδική καθώς από μία μικρή έξοδο «πλήγωσε» το πίσω μέρος του Yaris και εγκατέλειψε. Ο Εσθονός είχε και αυτός τα προβλήματά του και μετά από ένα τετακέ «σφήνωσε» το Hyundai i20 N σε στοίβα χιονιού.

Μεγάλη στιγμή για τον Georg Linnamae της κατηγορίας WRC2, ο οποίος σημείωσε την παρθενική του νίκη σε ειδική διαδρομή και πιο συγκεκριμένα στην SS5 με Toyota GR Yaris.

Εγκατάλειψη για τον Katsuta: Έριξε το Yaris σε σωρό χιονιού

Το σημερινό σκέλος του Σαββάτου εξελίχθηκε και αυτό σε μια ανατρεπτική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Ιάπωνα rally man της Toyota Gazoo Racing. Ο Katsuta, ο οποίος ήταν μόλις 0,9 δλ. πίσω από τον πρωτοπόρο Lappi, χτύπησε στην SS10 σε μια στοίβα χιονιού δίπλα στο δρόμο μέσα στην οποία φώλιασε το Yaris. Κάπως έτσι ο Ιάπωνας έχασε τις ελπίδες για το κυνήγι της νίκης και πλέον βρίσκεται στην 12η θέση της γενικής κατάταξης.

Δεύτερος ο Fourmaux με Ford Puma, τρίτος ο Evans με Yaris

Από τις «καραμπόλες» και τις ανατροπές βγήκαν αλώβητοι οι Adrien Fourmaux και Elfyn Evans και που βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση της κατάταξης. Το πλήρωμα της Toyota Gazoo Racing είναι σε θέση να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στο αυριανό, τελευταίο σκέλος του αγώνα, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής 16,7 δλ.. Ο Thierry Neuville βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά από ένα χατ τρικ στις τρεις τελευταίες ειδικές του Σαββάτου.

Κλείνοντας, η δράση του Rally Σουηδίας θα συνεχιστεί αύριο με τις τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα, που θα κρίνουν και τον νικητή, με την εκκίνηση της πρώτης ειδικής στις 8:27 το πρωί ώρα Ελλάδος.

Προσωρινή κατάταξη WRC Rally Σουηδίας μέχρι την 15η ειδική

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την αναλυτική γενική κατάταξη:

test center
SEAT