BMW X1 Vs Peugeot 3008
15 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW X1 Vs Peugeot 3008

34.032 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2021)

Ως SUV με premium προσανατολισμό τα BMW X1 και Peugeot 3008 συνεχίζουν να αντιπαρατίθενται και στις κορυφαίες Plug-In Hybrid εκδόσεις της γκάμας τους. Ποιο από τα δύο αξίζει μια θέση στο γκαράζ;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το 3008 είναι ένα από τα σημαντικότερα και εμπορικότερα μοντέλα στην δημοφιλή κατηγορία των C-SUV και ένα αυτοκίνητο που κατάφερε να βάλει την Peugeot με αξιώσεις σε πιο premium «χωράφια». Στην ανανεωμένη του έκδοση, που πρόσφατα ήρθε στη χώρα μας, ενισχύει αυτό του τον χαρακτήρα ιδιαίτερα σε μια από τις κορυφαίες εκδόσεις της γκάμας του, την HYBRID, η οποία είναι Plug-In Hybrid με απόδοση 225 ίππων (σ.σ υπάρχει και η HYBRID4 με 4κίνηση και 300 ίππους). Απέναντι σε αυτή την έκδοση έρχεται να βρεθεί ένα άξιο δείγμα της premium αυτής κατηγορίας, η BMW X1, η οποία στην έκδοση xDrive25e είναι 4κίνητη και χρησιμοποιεί και αυτή Plug-In Hybrid σύστημα κίνησης με συνδυαστική απόδοση 220 ίππων. Τα δύο αυτά μοντέλα μάχονται για μια θέση στο γκαράζ ενός ιδιώτη ή μιας εταιρείας μιας και η λιανική τιμή προ φόρων τους τα απαλλάσσει από εταιρικό φόρο. 

Εμφάνιση: Ξεχωρίζει το πιο φρέσκο και κομψό 3008
Mε μικρές αλλά σημαντικές αισθητικές διαφορές συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στην αγορά το Peugeot 3008, το οποίο παρουσιάζεται πιο ξεχωριστό από την πάντα «αθλητική» BMW X1. Πιο συγκεκριμένα, το ανανεωμένο 3008 έχει νέα μάσκα εμπρός και LED φώτα καθώς και τις χαρακτηριστικές «νυχιές» κάτω από αυτά που αποτελούν στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητας της Peugeot. Αντίστοιχα ανασχεδιασμένος είναι ο προφυλακτήρας και τα φωτιστικά σώματα πίσω, ενώ η Plug-In Hybrid έκδοση δεν διαφέρει σε τίποτα άλλο πλην της επιπλέον υποδοχής για την φόρτισή της και τα σχετικά λογότυπα. Το ανανεωμένο 3008 απέκτησε μέσω των παραπάνω αλλαγών πιο επιβλητική και ξεχωριστή εικόνα, και εκφράζει πιο άμεσα τoν premium χαρακτήρα του, αφού τώρα είναι περισσότερο εκλεπτυσμένο και δυναμικό. Η BMW X1 από την άλλη διατηρεί την δυναμική της και σε αυτή την έκδοση και χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο σχεδιαστικά καταφέρνει να κερδίζει τα βλέμματα με την μυώδη αισθητική της, αποτελώντας και ένα αναγνωρίσιμο σχεδιαστικά μοντέλο της SAV οικογένειας της BMW.

Εσωτερικό-Χώροι: Πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά το 3008, ξεχωρίζει η Χ1 σε φινίρισμα και συναρμογή 
To εσωτερικό των δύο αυτοκινήτων χαρακτηρίζεται από τον σύγχρονο και premium διάκοσμο με προσοχή στην λεπτομέρεια. Το ανανεωμένο Peugeot 3008 ξεχωρίζει και εδώ για την σχεδίασή του με το i-cockpit εσωτερικό του να κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ η ΒΜW X1 έχει πιο συγκρατημένη αισθητική αλλά και σε αυτή δεν λείπει τίποτα από high-tech στοιχεία και συστήματα. Το «γλυκό» δένει με τις μεγάλες οθόνες για τα συστήματα infotainment που διαθέτουν μεταξύ άλλων και πληροφορίες για το υβριδικό σύστημα κίνησής τους, ενώ συμπληρώνεται και από τους ψηφιακούς πίνακες οργάνων. Το φινίρισμα είναι και στα δύο αυτοκίνητα ιδιαίτερα προσεγμένο, με την Χ1 να επιδεικνύει ένα ελαφρώς καλύτερο επίπεδο συναρμολόγησης. Οι χώροι σε κάθε περίπτωση επαρκούν για τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας με το 3008 να υπερτερεί ελαφρώς προς όλες τις μετρήσεις, ωστόσο η Χ1 προσφέρει μεγαλύτερο χώρο για τις αποσκευές τους με όγκο 485 λίτρων έναντι 395 λίτρων που έχει το Peugeot 3008 στις Plug-In Hybrid εκδόσεις του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO PROACE
NISSAN