Όλα τα μυστικά: To περίμενες ότι το Audi Q3 χάνει από το Skoda Karoq;

Όλα τα μυστικά: To περίμενες ότι το Audi Q3 χάνει από το Skoda Karoq;

172.215 Επισκέψεις στο άρθρο (16/11/2022)

Οι μετρήσεις του AutoΤρίτη σε ασφάλεια, καταναλώσεις και χώρους μίλησαν. To Audi Q3 είναι χειρότερο από το VW Tiguan, το οποίο με τη σειρά του είναι χειρότερο από το Skoda Karoq.

Συγκρίνουμε τα Audi Q3, Skoda Karoq και VW Tiguan

Συγκρίνουμε σύμφωνα με τις μετρήσεις μας τα οικογενειακά SUV του ομίλου της VW, σε ασφάλεια, καταναλώσεις και χώρους. Δηλαδή τα Audi Q3, VW Tiguan και Skoda Karoq. Φυσικά για να είναι δίκαιη η σύγκριση επιλέξαμε εκδόσεις με τον ίδιο κινητήρα και κιβώτιο, τον 1,5 TSI με τους 150 ίππους σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Τα αποτελέσματα στην καλύτερη των περιπτώσεων «σοκάρουν» και παράλληλα αναδεικνύουν τις διαφορές, ανάμεσα σε 3 μοντέλα που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα και έχουν τα ίδια μηχανικά μέρη. Γιατί; Γιατί το Skoda Karoq, το μεγάλο αουτσάιντερ στα χαρτιά, κερδίζει αυτή τη μονομαχία, όντας πρώτο σε ασφάλεια και κατανάλωση και παράλληλα είναι και το πιο προσιτό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

To Audi χάνει σε ασφάλεια από το Skoda

Το μεγαλύτερο σοκ ήταν πως το Audi Q3 έχασε σε όλους τους τομείς ενεργητικής ασφάλειας από το Skoda Karoq. Φρενάρει χειρότερα και συγχρόνως θέλει την περισσότερη ώρα για να προσπεράσει, όπως μπορείτε να δείτε και στους σχετικούς πίνακες παρακάτω. Όχι πως το Tiguan τα πήγε καλύτερα, που επίσης είδε το Karoq να πετυχαίνει καλύτερη απόδοση και στους δύο τομείς. Ειδικά μάλιστα στα φρένα χρειάζεται 1,5 μέτρο παραπάνω από το τσέχικο μοντέλο. Πάντως στο προσπέρασμα είναι καλύτερο του Audi Q3.

Μόνο σε χώρους χάνει το Skoda Karoq από το VW Tiguan

Το Tiguan ωστόσο έχει και μία πρωτιά στους τομείς που εξετάζουμε σύμφωνα με τις μετρήσεις μας. Είναι το καλύτερο σε χώρους μεταξύ των τριών μοντέλων. Έχει το πιο φαρδύ πίσω κάθισμα, το περισσότερο χώρο για τα πόδια και το μεγαλύτερο ποστ-μπαγκάζ. Από την άλλη, δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά στο αέρα για το κεφάλι, όπου όριο του είναι άνθρωποι ύψους 1,80. Σε αυτόν τον τομέα και πάλι το Karoq θα ξεχωρίσει, αφού ακόμα και ύψος 1,85 να έχετε θα καθίσετε χωρίς να ακουμπάτε στην οροφή.

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEUGEOT NEW EVANS
4green