• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στο μικροσκόπιο του ΑutoΤρίτη μπαίνουν τρία φινετσάτης σχεδίασης μοντέλα: Alfa Romeo Giullieta, DS4 και Renault Megane. Δείτε τα αναλυτικά.

Alfa Romeo Giulietta VS DS4 VS Renault Megane

Διαβάστηκε από 180481 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/5/2018
 

Δείτε τώρα μια Ιταλίδα, να κονταροχτυπιέται με 2 Γαλλίδες για μια θέση στην κορυφή των μικρομεσαίων με στιλ και φινέτσα.

Τα τρία μοντέλα του συγκριτικού μας αποδεικνύουν ότι εκτός από την χάρη (αισθητική) έχουν και το χάρισμα, αφού το καθένα προβάλλει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Και τα τρία αποτελούν μοντέλα που ξεφεύγουν από τα συμβατικά πλαίσια της μικρομεσαίας κατηγορίας. Τα δυνατά χαρτιά της Ιταλίδας Giulietta είναι η δυναμική της εμφάνιση (αν και αρκετά χρόνια στην αγορά) και το οδηγοκεντρικό της προφίλ, στοιχεία που αρκούν για να την διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό.

Το σικάτο DS4 είναι και εκείνο ξεχωριστό αισθητικά προβάλλοντας σε υπέρμετρο βαθμό την εκλεπτυσμένη αισθητική και την πολυτέλεια, ενώ το κομψό και νεότερο όλων, Renault Megane έρχεται να βρεθεί κάπου ανάμεσα στα δύο σε όλους τους τομείς, συνδυάζοντας το ξεχωριστό αισθητικό προφίλ με την ευχάριστη οδική συμπεριφορά και την άνεση. Οι 3 ντίβες που συγκρίνουμε έχουν φυσικά αντίστοιχης απόδοσης μηχανικά σύνολα και παραπλήσιες τιμές, βάζοντας έτσι εν τέλει, φωτιά στην πασαρέλα. 
 
Εμφάνιση: Πιο δυναμική η Giulietta, πιο πολυτελές το DS4
Η εμφάνιση της Giulietta ανέκαθεν ήταν σημείο αναφοράς στην κατηγορία, με την στυλάτη Ιταλίδα να καθίσταται μετά τις αλλαγές ακόμα πιο ελκυστική και με τονισμένα τα σπορτίφ χαρακτηριστικά της. Το DS4 που και εκείνο είναι ανανεωμένο αισθητικά, φέρει νέο εμπρόσθιο τμήμα και καταφέρνει να δείχνει το εκλεπτυσμένο του προφίλ συνολικά με πολύ πιο έντονο τρόπο από το παρελθόν.

Το Renault Megane είναι το νεότερο και αντίθετα με το παρελθόν του, το νέο δεν διαθέτει τόσο αμφιλεγόμενη αισθητική, προβάλλοντας ένα κομψό προφίλ. Είναι αρκετά δυναμικό και παράλληλα εκλεπτυσμένο, ενώ μέσω των ιδιαίτερων φωτιστικών σωμάτων του τόσο εμπρός όσο και πίσω, είναι αδύνατο να μην τραβήξει τα βλέμματα τις νυχτερινές ώρες, παραπέμποντας με την αισθητική του σε πολύ πιο «εξωτικές» κατασκευές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 • St

  κατηγορούν τη Τζιουλεττα πως είναι πολλά χρόνια στην παραγωγή και είναι προχυμένη και ξεπερασμένη..αλήθεια ποια νεα μοντέλα μπορούν να συγκριθούν μαζί της..με τους ημιάκαμπτους; Γιατί το Γκολφ η το Μεγκαν ή το Α3 ή το Μπέμπα1..πόσο πιο σύγχρονα είναι , και σε ποιο τομέα είναι πιο σύγχρονα;ΔΕν ξέρω μονο για το σιβικ ..αλλά εμένα δεν μου αρέσει , πολύ cyber….Μπράβο στην τζιουλεττα, αγοράζεις το καλύτερο αυτοκίνητο με 18 χιλιάρικα και καμαρώνεις ευχαριστημένος... άλλωστε εχει και τις πιο πολλές σε αριθμό αυτοκινήτων πωλήσεις...

    12
 • ΘΑΝΟΣ

  πολυ καλα αυτοκινητα και τα 3..σπορ , ομορφα , ωραια , απολαυστικη οδηγηση (η guiliata κορυφαια για την κατηγορια)...πραγματικο δηλημα για εναν που γουσταρει την οδηγηση και γενικα τα αυτοκινητα

    6
 • St

  θα πώ τη θετική γνωμη μου και το i30 φαστ μπακ της Χιουνται, αλλα όχι με το τρικυλιδρο μοτερ; και με την τελευταια εκδοση εξοπλισμού, με το 4κυλινδρο κοστιζει πανω από 22,5 χιλιαρικα..μάλλον ακριβό

    1