Απαγορεύει τα συμβατικά μοτέρ η Ιαπωνία

3.070 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2020)

Κοντά σε μια ανακοίνωση σταθμό για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είναι η κυβέρνηση της χώρας, καθώς λέγεται πως θα ανακοινωθεί η απαγόρευση της πώλησης καινούριων οχημάτων βενζίνης και diesel από τα μέσα της δεκαετίας του 2030.


Να απαγορεύσει την πώληση καινούριων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης σκέφτεται η Ιαπωνία στα μέσα της δεκαετίας του 2030, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Το προηγούμενη χρονικό διάστημα είχε γίνει γνωστό πως ο πρωθυπουργός Yoshihide Suga σχεδιάζει να εκμηδενίσει τους ρύπους που παράγονται από αυτοκίνητα έως το 2050, ωστόσο το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Ιάπωνες εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφαρμόσουν ραγδαίες «πράσινες» πολιτικές αρκετά πιο σύντομα. Το Υπουργείο Βιομηχανίας θέλει όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται να είναι είτε ηλεκτρικά είτε υβριδικά, περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο θα γίνουν γνωστές σε μεταγενέστερο χρόνο όταν επισημοποιηθεί η απόφαση.

Η Ιαπωνία γίνεται έτσι μια ακόμη χώρα μετά την Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Νορβηγία και την Γαλλία που πρόκειται να εφαρμόσουν περιορισμούς στην πώληση καινούριων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Ε.Ε ως ολότητα αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα δικά της σχέδια τις επόμενες μέρες ενώ περιορισμούς έχουν ανακοινώσει πως θα επιβάλλουν η Κίνα και η Νότια Κορέα.

Οι μεγάλές εταιρείες της χώρας όπως η Toyota, η Ηοnda, η Nissan και η Mitsubishi δεν έχουν σχολιάσει αυτή την εξέλιξη και φαίνεται πως δεν θα το κάνουν μέχρι η απόφαση να ανακοινωθεί επίσημα. Και οι τέσσερις αυτές εταιρείες πάντως έχουν ήδη αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία πάνω στην ηλεκτρική τεχνολογία και δεν θα πιαστούν απροετοίμαστες.

Σύμφωνα με έρευνες, το 55% όλων των ιαπωνικών αυτοκινήτων το 2030 θα είναι ηλεκτροκίνητα, αφού το κόστος των μπαταριών πέφτει πιο γρήγορα από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.
 

Hyundai
SEAT