• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αυτόφωρο για τους «φουριόζους» στη περιφερειακή Θεσ/κης

2.067 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/11/2019

Είμαι μια κίνηση στην οποία προχώρησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών για να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

Την αυτόφωρη διαδικασία θα πρέπει να αντιμετωπίσουν όσοι συλλαμβάνονται από εδώ και στο εξής να οδηγούν επικίνδυνα στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Σε περιπτώσεις κραυγαλέων παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) το μέτρο αυτό θα εφαρμόζεται με εισαγγελική παραγγελία ενώ έχει γίνει γνωστό πως θα συγκροτηθούν ειδικά συνεργεία της ΕΛ.ΑΣ για να πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι και να συλλαμβάνονται οι οδηγοί που παρανομούν. Στο στόχαστρο έχουν μπει κυρίως οι «γρήγοροι» και «φουριόζοι» οδηγοί που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και πραγματοποιούν ελιγμούς που βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου όπως ορίζεται στο άρθρο 290Α («επικίνδυνη οδήγηση») του Ποινικού Κώδικα (Π.Κ.).

Πρόκειται για πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, αρμόδια για θέματα τροχαίας, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα -είτε με υλικές ζημιές είτε ακόμη και θανατηφόρα- που αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Περιφερειακή Οδό της πόλης.
 
Το σχέδιο για την έναρξη των τροχονομικών ελέγχων και την τήρηση του μέτρου του αυτοφώρου συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την εισαγγελέα με τη συμμετοχή ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια