• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
27 φωτογραφίες »

Citroen C3 Aircross Vs Fiat 500X

17.726 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/12/2020

Citroen C3 Aircross και Fiat 500X ακολουθούν διαφορετικό μονοπάτι στο τρόπο που προσπαθούν να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό της κατηγορίας των B-SUV, δείχνοντας πως ο σωστός δρόμος δεν είναι απαραίτητα ένας.


Η κατηγορία των μικρών crossover αριθμεί τα περισσότερα μοντέλα από κάθε άλλη κατηγορία, μιας και το αγοραστικό κοινό έχει στρέψει το ενδιαφέρον του προς αυτά. Πιο μεγάλα από τα παραδοσιακά μικρά, ώστε να είναι ικανά να βολέψουν και οικογένειες, με τιμές ελαφρώς χαμηλότερες από οικογενειακά χάτσμπακ και -για πολλούς- με τα γνωστά πλεονεκτήματα των υπερυψωμένων οχημάτων.

Μέσα σε αυτή την «πανδαισία» μοντέλων, το καθένα προσπαθεί να θέλξει με το δικό του τρόπο και γι αυτό η συγκεκριμένη κατηγορία έχει διαφορετικής φιλοσοφίας μοντέλα. Στο θέμα μας θα ασχοληθούμε με τα Citroen C3 Aircross και Fiat 500X δύο μοντέλα, αρκετά διαφορετικά, αλλά με σχεδόν ίδια τιμή, συγκεκριμένα από 17.250 ευρώ το Citroen χωρίς το πρόγραμμα Reverse Sales που τρέχει αυτή την περίοδο, και από 16.990 ευρώ για το Fiat, επίσης για συγκεκριμένα κομμάτια. 

Εμφάνιση: Ξεχωρίζει το ρετρομοντέρνο στιλ για το 500Χ
Το C3 Aircross εμφανισιακά έχει «πατήσει» στο μοντέρνο παρουσιαστικό του C3, με μια δόση από πολυχρηστικές εμφανισιακές καταβολές. Αν και πιο μικρό από το 500Χ κατά 12 πόντους (4,15 μ. με 4,27 μ.) είναι κατά 4 πόντους ψηλότερο, διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο σχήμα. Σε αυτό βοηθούν και βασικά στοιχεία της σχεδίασης, όπως τα λεπτά φωτιστικά σώματα και ο μεγάλος προφυλαχτήρας, με τον εξίσου ευμεγέθη αεραγωγό. Η Fiat από την πλευρά της δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να προσαρμόσει σε ένα crossover σχήμα, στοιχεία από τη σχεδιαστική ταυτότητα του μικρού 500. Είναι εύκολο να διακρίνει κανείς τον ρετρό ιταλικό χαρακτήρα, με τα τυπικά μεγάλα ωοειδή «μάτια», με το συνολικό αποτέλεσμα να δίνει ένα πολύ ξεχωριστό στιλ. 

Εσωτερικό-Χώροι: Μοντέρνα και ευρύχωρα
Ο εσωτερικός διάκοσμος και στα δύο αυτοκίνητα είναι σύγχρονος και εκφράζει το νεανικό τους χαρακτήρα. Ποιοτικά και τα δύο μοντέλα παίρνουν ψηλό βαθμό συνολικά, με καλής ποιότητα υλικά και καλή συναρμογή, με το 500Χ μάλιστα να διαθέτει και μαλακά μέρη. Σε επίπεδο χώρων, τα δύο μικρά crossover κρίνονται ισόπαλα μεταξύ τους παρέχοντας από τα καλύτερα επίπεδα χώρων στην κατηγορία. Μια σημαντική διαφορά ωστόσο διαμορφώνεται μέσω του πιο πολυχρηστικού χαρακτήρα και σε επίπεδο λύσεων που προσφέρει το C3 Aircross, με έξυπνες θέσεις για αντικείμενα και συρόμενο πίσω κάθισμα στην έκδοση Shine, που διαμορφώνει χώρο αποσκευών έως και 520 λτ..

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια