DeLorean με Honda τούρμπο μοτέρ και σασμάν από Porsche

DeLorean με Honda τούρμπο μοτέρ και σασμάν από Porsche

1.248 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2024)

- Το κλασσικό μοντέλο προσέφερε 130 ίππους
- Με νέο κινητήρα η ισχύ της πάει στους 400-450 ίππους
- Με κιβώτιο έξι ταχυτήτων από Porsche 911

Το κλασσικό μοντέλο προσέφερε 130 ίππους

Όποιος έχει δει τις μνημειώδεις ταινίες «Back to the Future», ξέρει για το DeLorean DMC-12. Ένα αυτοκίνητο τόσο γρήγορο, που σπάει το φάσμα του χωροχρόνου και σε μεταφέρει πίσω στο μέλλον. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στην μεγάλη οθόνη. Η πραγματικότητα είναι λίγο πιο μονότονη. Το πραγματικό DeLorean με τον V6 κινητήρα στο πίσω του μέρος προσέφερε περίπου 130 ίππους ισχύς. Δεν είναι με καμία έννοια αργό, αλλά δεν είναι αυτό που υπόσχεται η φήμη του. Ένας αμερικάνος δίνει την λύση.

Με νέο κινητήρα η ισχύ της πάει στους 400-450 ίππους

Η DeLorean στην ιδιοκτησία του οπαδού της Honda, John Thompson, είδε μια ραγδαία αναβάθμιση. Ο Thompson αντικατέστησε τον κινητήρα με τον K24 τετρακύλινδρο, 2,4 λίτρων, της Honda με τούρμπο, τροποποιημένο έτσι ούτως ώστε να προσφέρει την υψηλότερη απόδοση με καύσιμα Ε85. Η DeLorean του προσφέρει πλέον 400 ίππους ισχύς, που αγγίζουν  τους 450 όταν την «ταΐζει» με Ε85.

Με κιβώτιο έξι ταχυτήτων από Porsche 911

Η αλλαγή του κινητήρα δεν προσέθεσε μεγάλο βάρος στο πίσω μέρος της DeLorean. Ο Thompson ισχυρίζεται ότι η όλη διαδικασία της μετατροπής ήταν μια απλή υπόθεση «βιδώματος» και «ξεβιδώματος», με ελάχιστες αλλαγές στο υπόλοιπο αυτοκίνητο.  Η μόνη άλλη μορφοποίηση ήταν η αλλαγή του κιβώτιου ταχυτήτων για να ανταποκρίνεται στις νέες επιδώσεις. Ο Thompson χρησιμοποίησε το κιβώτιο έξι ταχυτήτων από μια Porsche 911.

Toyota
KIA