Εκτός δρόμου, η μαλακή ανάρτηση και η ικανή απόσταση από το έδαφος, δεν θα προβληματίσουν σε διαδρομές με πατημένο χώμα.

Το εσωτερικό διέπεται από την πλέον πρόσφατη αισθητική της Lexus, προβάλλοντας υψηλή τεχνολογία και ποιότητα.

Δοκιμάζουμε πρώτοι το νέο μεσαίο SUV της Lexus, το υβριδικό NX, με το οποίο η φίρμα κάνει επίδειξη τεχνολογίας!

Στον ανοικτό δρόμο η ποιότητα κύλισης και η άνεση είναι τονισμένες. Μαζί με την πολύ καλή αεροδυναμική και ηχομόνωση, εξασφαλίζεται η απόλαυση στο ταξίδι.

Στις στροφές, η υβριδική τετρακίνηση και το VSC εξασφαλίζουν πολύ υψηλά περιθώρια πρόσφυσης. Οι κλίσεις από το αμάξωμα, δεν επηρεάζουν την κατευθυντικότητα.

Ο βενζινοκινητήρας υποβοηθιέται από τους ηλεκτροκινητήρες για να μειώσει τις απαιτήσεις σε καύσιμο, αλλά και να κινήσει με σχετική άνεση το βαρύ NX.

Δοκιμή: Lexus NX 300h

103.647 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/9/2015

Επιμένοντας υβριδικά, η Lexus μέσω του νέου NX δημιουργεί το πρώτο της μεσαίο SUV, που βρίθει από ποιότητα, τεχνολογία και άνεση, σε ένα concept διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

 
Στα γρήγορα
- Είναι υβριδικό με βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων
- Έχει συνδυαστική ισχύ 197 ίππων
- «Καίει» 5,1 λτ./100 χλμ.
- Κοστίζει 46.700 ευρώ

(+) Εμφάνιση, ποιότητα-πρακτικότητα εσωτερικού, άνεση σε άσφαλτο και χώμα, οδική συμπεριφορά, τεχνολογία, τιμή για τα δεδομένα της κατηγορίας
(-) Κατανάλωση υπό πίεση, αίσθηση στο φρενάρισμα


Πρωτοπόρος στην υβριδική τεχνολογία, η Lexus, το πολυτελές κομμάτι της Toyota, λανσάρει το νέο NX. Πρόκειται για το μικρότερο SUV της εταιρείας, το οποίο τοποθετείται λόγω διαστάσεων στα μεσαία SUV (Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLK κ.λπ.). Στη χώρα μας προσφέρεται αποκλειστικά στην υβριδική του έκδοση σε δικίνητη ή τετρακίνητη εκδοχή, ώστε με την οικονομία κίνησης που του παρέχουν οι ηλεκτροκινητήρες του, να συναγωνιστεί τις diesel επιλογές. 

Τιμολογιακά, το κόστος του NX 300h ξεκινά από τα 44.700 ευρώ για τη δικίνητη έκδοσή του ή τα 46.700 ευρώ για την τετρακίνητη, βάζοντάς το ακριβώς απέναντι στις αρχικές diesel επιλογές των ανταγωνιστών του. Σε αυτά τα χρήματα μάλιστα, ο εξοπλισμός είναι πολύ καλός, αφού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 8 αερόσακοι, όλο το ηλεκτρικό πακέτο και γενικότερα, όλα τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που περιμένει κανείς από ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Tags: LEXUS, LEXUS NX, SUV