Δοκιμή: MG ZS με τούρμπο κινητήρα 110 ίππων
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: MG ZS με τούρμπο κινητήρα 110 ίππων

12.537 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2024)

- Κάνει 25 χιλιάρικα και είναι full extra με 7 χρόνια εγγύηση
- Τurbo και αυτόματο κιβώτιο συνθέτουν ένα καλό πακέτο
- Έχει τεράστιους χώρους. Ακόμα και 1,9 μ. ύψος να έχεις, χωράς άνετα
- «Τσιμπάει» σε κατανάλωση στην πόλη, καίει 9,1 λίτρα στα 100

Τούρμπο και αυτόματο σε καλό πακέτο

Η MG Motors ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα και μάλιστα με φόρα αν κρίνουμε από την πλήρη γκάμα μοντέλων της. Ανάμεσα σε αυτά η αιχμή του δόρατος στην προσπάθειά της να πρωταγωνιστήσει είναι το ηλεκτρικό MG4 και το MG ΖS, ένα... μικρομεγάλο SUV αφού με μήκος 4,32 μ. σχεδόν «ακουμπά» στην κατηγορία των οικογενειακών SUV.

Πριν λίγο καιρό δοκιμάσαμε τη βασική ατμοσφαιρική έκδοση με την ελκυστικότατη τιμή των 18.950 ευρώ, τώρα ήρθε η σειρά της εξίσου ενδιαφέρουσας τούρμπο έκδοσης των 110 ίππων. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι διαθέσιμη με αυτόματο κιβώτιο και στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού Luxury Plus με τιμή από 25.150 ευρώ, η οποία μπορεί να θεωρηθεί καλή για αυτά που προσφέρει, ενώ υπάρχει και χειροκίνητη έκδοση με τιμή από 23.950 ευρώ.
 

Κάνει 25 χιλιάρικα και είναι full extra με 7 χρόνια εγγύηση

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση Luxury Plus έχει πραγματικά τα πάντα. Μεγάλη οθόνη αφής 10,1 ιντσών με navigation, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, κάμερες 360ο για να παρκάρεις εύκολα, πληρέστατη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης με στοιχεία όπως αυτόματο φρενάρισμα και cruise control, Air Condition (ελέγχεται από την οθόνη αφής), προβολείς LED και φώτα ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και ηλεκτρικά καθίσματα μεταξύ άλλων. Τον Value for Money χαρακτήρα του μοντέλου τονίζει και η στάνταρ εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών (ή 150.000 χλμ.) σε συνδυασμό με παροχές, όπως η 7ετής οδική βοήθεια και ο δωρεάν 7ετής τεχνικός έλεγχος.


Βασικό προτέρημα του ZS είναι οι χώροι που προσφέρει στην καμπίνα, οι οποίοι μπορούν να βολέψουν μέχρι και 5 ενήλικους μέχρι και 1,89 μ. ύψος.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βασικό προτέρημα του ZS είναι οι χώροι που προσφέρει στην καμπίνα, οι οποίοι μπορούν να βολέψουν μέχρι και 5 ενήλικους μέχρι και 1,89 μ. ύψος.

Έχει τεράστιους χώρους. Ακόμα και 1,9μ. ύψος να έχεις, χωράς άνετα

Βασικό προτέρημα του ZS είναι οι χώροι που προσφέρει στην καμπίνα, οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 5 ενήλικους μέχρι και 1,9 μ. ύψος. Πιο συγκεκριμένα οι πίσω επιβάτες έχουν 7,1 εκ. αέρα για το κεφάλι τους και 15,5 εκ. για τα πόδια, νούμερο που είναι το δεύτερο καλύτερο της κατηγορίας. Μεγάλος επίσης είναι και ο χώρος αποσκευών, ο οποίος έχει 448 λίτρα χωρητικότητα με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων όρθιες και 1.166 λτ. με την αναδίπλωση αυτών.

«Τσιμπάει» σε κατανάλωση στην πόλη, καίει 9,1 λίτρα στα 100

Όσον αφορά την κατανάλωση του κινητήρα των 1.000 κυβικών, τα όργανα μέτρησης κατέγραψαν 6,1 λτ./100 χλμ. στο ταξίδι, 8 λίτρα στα 100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες και 9,1 λτ./100 χλμ. μέσα στην πόλη. Του νούμερο αυτό είναι ελαφρώς τσιμπημένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό των B-SUV, όμως ας σημειώσουμε πως το μοντέλο δεν θα διαθέτει κάποιο ήπια υβριδικό σύστημα που ίσως βοηθούσε την κατανάλωση εντός πόλης.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα τη δοκιμή του MG ZS με τον τούρμπο κινητήρα 110 ίππων.
 

Σελίδα 2Με SUV εμφάνιση και προσεγμένη ποιότητα
Σελίδα 3Κινητήρας: Το μοτέρ που του ταιριάζει
Σελίδα 4Στο δρόμο: Φτιαγμένο για την καθημερινότητα
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις - Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Mercedes
moto