• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Νέο Opel Corsa diesel

148.002 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/2/2020

Η σημαία στον ιστό της! Η νέα, έκτη γενιά του Corsa, άλλαξε εκ βάθρων με σκοπό να γίνει ξανά ο ηγέτης της Opel στην παγκόσμια αγορά, αλλά και να διεκδικήσει την κορυφή των πωλήσεων στην Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά την πρώτη δοκιμή της diesel έκδοσής του.


What is new
-  Μήκος 4,06 μέτρα
-  Νέα πλατφόρμα CMP 
-  Κινητήρας diesel 1,5 λτ. με 102 ίππους 
-  Καίει 5,5 λτ./100 χλμ.
-  Από 15.980 ευρώ

Ο κύκλος των νέων μοντέλων της μικρής κατηγορίας κλείνει για το 2019 με το νέο Corsa, το οποίο, μετά τα Renault Clio και το Peugeot 208, ολοκληρώνει μία τριάδα σημαντικών αφίξεων για την κλάση του.

Το ολοκαίνουργιο λοιπόν 6ης γενιάς, Opel Corsa είναι μία από τις σημαντικότερες αφίξεις του 2019, καθώς μην ξεχνάμε πως στην 38ετή παρουσία του έχει πουλήσει σχεδόν 14 εκ. μονάδες παγκοσμίως και παράλληλα είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές διαχρονικά στην ελληνική αγορά.

Διατηρεί τις «αξίες» του 
Αναμενόμενο καθώς το Corsa ήταν από τα πιο ολοκληρωμένα μικρά μοντέλα της αγοράς, παρέχοντας μια ποιοτική κατασκευή, με μεγάλους χώρους, ικανούς και οικονομικούς κινητήρες, φιλική προς το χρήστη και ασφαλή οδική συμπεριφορά, καθώς και αξιόπιστο προφίλ.

Στοιχεία που οι σχεδιαστές-τεχνικοί του Corsa φρόντισαν να διατηρήσουν και να εξελίξουν στο νέο Corsa F, κρατώντας έτσι αναλλοίωτο το γερμανικό DNA. Κάτι που κατάφεραν αποτελεσματικά, όπως είχαμε διαπιστώσει από την πρώτη μας οδηγική επαφή στην πανευρωπαϊκή του παρουσίαση.

Diesel με 102 ίππους και τιμή από 15.980 ευρώ 
Η αρχική μας άποψη δεν άργησε να επιβεβαιωθεί, παίρνοντάς το στα χέρια μας για την πρώτη του εν Ελλάδι δοκιμή, στην έκδοση πετρελαίου –τη μοναδική- με τον 1.500άρη κινητήρα των 102 ίππων, η οποία προτείνεται για τους χιλιομετροφάγους οδηγούς.

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει αρχική τιμή από 15.980 ευρώ στο εξοπλιστικό επίπεδο Edition (οι βενζινοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από τα 13.580 ευρώ), τιμή ανάλογη των υπολοίπων ανταγωνιστών του. Στο επίπεδο Edition θα συναντήσουμε όλες τις απαραίτητες και ηλεκτρικές ανέσεις, συμπεριλαμβανομένου συστήματος αυτόνομης πέδησης. με μοναδική έλλειψη τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα. Πάντως με 1.000 ευρώ επιπλέον αγοράζετε την έκδοση Elegance, στην οποία θα συναντήσουμε επιπλέον μεταξύ άλλων, LED φώτα ημέρας και προβολείς, αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7ΆΆ και ζάντες αλουμινίου. Εκτός των δύο παραπάνω εκδόσεων, υπάρχει και η GS Line με κόστος 17.280 ευρώ, η οποία διαθέτει πιο σπορτίφ καταβολές, ενώ περιλαμβάνει και σύστημα παραμετροποίησης οδηγικού προφίλ.

Τέλος να αναφέρουμε πως υπάρχει και μια μεγάλη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού, στην οποία θα συναντήσουμε πιο premium στοιχεία όπως νέους Matrix LED προβολείς, οθόνη αφής 10 ιντσών και καθίσματα με δυνατότητα μασάζ.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

75 διαθέσιμα άρθρα για OPEL  CORSA

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια