ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Θρίαμβος για Rovanpera και Toyota
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Θρίαμβος για Rovanpera και Toyota

5.733 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2023)

Ο Kalle Rovanpera πήρε την τρίτη του νίκη το 2023 στα ελληνικά χώματα και κάνει έτσι ένα σημαντικό βήμα για έναν ακόμη τίτλο.

Πλησιάζει τον τίτλο του πρωταθλητή το παιδί-θαύμα της Φινλανδίας

Ο 22χρονος Kalle Rovanpera, το παιδί-θαύμα της Φινλανδίας και της Toyota κέρδισε άνετα το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, φεύγει με 30 βαθμούς από την Ελλάδα και ουσιαστικά κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τον φετινό τίτλο, με τρεις γύρους να απομένουν (Χιλή, Κεντρική Ευρώπη και Ιαπωνία). Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Rovanpera στην Ελλάδα, αφού το Φινλανδός είχε νικήσει και το 2021. «Είμαι ανακουφισμένος. Θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες, είναι ωραίο να νικάς. Το αυτοκίνητο είναι πολύ γρήγορο, ευχαριστώ την ομάδα» δήλωσε ο φετινός νικητής. Ο Rovanperä είχε την πολυτέλεια να χαλαρώσει στις τελευταίες ειδικές της Κυριακής των 41 χιλιομέτρων και σφράγισε τη νίκη του με πέντε επιπλέον πόντους μπόνους, χάρη στην επικράτησή του στο Wolf Power Stage στην κατάμεση Γραμμένη.

 Την δεύτερη θέση του βάθρου πήρε ένας άλλος οδηγός της Toyota, o Elfyn Evans, ο οποίος και καταδιώκει τον Φινλανδό στην βαθμολογία των Οδηγών με 33 βαθμούς διαφορά. Ο Evans έχασε περισσότερο από ένα λεπτό το Σάββατο ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του Toyota του, αλλά μετά από μια σκληρή μάχι με τον Sordo μέχρι το τέλος, κατάφερε να τερματίσει πίσω από τον Rovanpera και να αυξήσει το προβάδισμα της Toyota από την Hyundai στους 91 βαθμούς. 

Ο Sordo, που συμπλήρωσε το βάθρο, είχε αρχικά το πάνω χέρι για την δεύτερη θέση αλλά ένα αργό πέρασμα στον Ταρζάν του κόστισε τη θέση. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας για τον Ισπανό μετά την Κένυα τον Ιούνιο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center