Ειδικά ελαστικά για Tesla και Mustang Mach-E έφτιαξε η Bridgestone
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ειδικά ελαστικά για Tesla και Mustang Mach-E έφτιαξε η Bridgestone

1.934 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2023)

Η Bridgestone λανσάρει το ελαστικό Turanza EV, το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά για τα Tesla Model 3, Model Y, Model S, Model X και τη Ford Mustang Mach-E.

Τα ηλεκτρικά θέλουν τα... ελαστικά τους!

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι τα ελαστικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο αυτοκίνητο, αφού έχουν επιδρούν αρνητικά ή θετικά σε τομείς όπως το κράτημα, η άνεση και ο θόρυβος. Με δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες αρχίζουν να παρουσιάσουν ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά και σύντομα τα αυτοκίνητα αυτά θα έχουν «αυτοδυναμία» στους δρόμους όλης της Ευρώπης, η Bridgestone αποφάσισε να κατασκευάσει το πρώτο ελαστικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που λανσάρουμε ένα ελαστικό που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους οδηγούς να απολαμβάνουν την καλύτερη συνολική εμπειρία από τα ηλεκτρικά οχήματά τους» δήλωσε ο πρόεδρος και επικεφαλής πωλήσεων της Bridgestone στην Αμερική, Riccardo Cichi.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Τα αυτοκίνητα που μπορούν να τα «φορέσουν»

Το νέο ελαστικό είναι γνωστό ως Turanza EV και αρχικά παράγεται σε πέντε εκδόσεις για τα Tesla Model 3, Model Y, Model S, Model X και Ford Mustang Mach-E. Ακόμα 13 εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος. Το νέο ελαστικό περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη νέα τεχνολογία ENLITEN της Bridgestone αλλά και ένα μείγμα πέλματος «επόμενης γενιάς» που έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί τη διάρκεια ζωής και την απόδοση του ελαστικού σε όλες τις εποχές.

Έχουν εγγύηση 80.000 χλμ. και πολλές νέες τεχνολογίες

Η Bridgestone σημειώνει ότι ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία πολυμερών PeakLife για τα ελαστικά Turanza EV στο τεχνολογικό της κέντρο στο Οχάιο, υποστηρίζοντας ότι αυτό το πολυμερές διαρκεί περισσότερο και έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τα επίπεδα αντίστασης στην κύλιση. Τα νέα ελαστικά είναι κατασκευασμένα επίσης από ανακυκλωμένα ελαστικά, διαθέτουν ανακυκλωμένο σογιέλαιο και συνθετικό καουτσούκ από ανακυκλωμένες πλαστικές σακούλες και μπουκάλια.

Με δεδομένο του πόσο αθόρυβα είναι τα ηλεκτρικά οχήματα κατά την κύλισή τους, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Bridgestone θέλησε να εξασφαλίσει ότι τα ελαστικά Turanza EV δεν θα κάνουν θόρυβο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία QuietTrack. Τα ελαστικά συνοδεύονται επίσης με περιορισμένη εγγύηση 80.000 χιλιομέτρων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Mercedes
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel