• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αυτή είναι η υβριδική έκδοση της νέας Panamera και μπορεί να κινηθεί με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χιλιόμετρα.

Υβριδική Porsche Panamera

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/9/2016

Η νέα Panamera παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό και ήταν πλέον καιρός να δούμε και την υβριδική της εκδοσή. Η Panamera 4 E-Hybrid όπως είναι η πλήρης ονομασία της συνδυάζει τον νέο 2,9 λίτρων V6 biturbo βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα οι οποίοι χαρίζουν συνδυαστική ισχύ 462 ίππους και 700 Nm ροπής. Συγκεκριμένα, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους και ο βενζινοκινητήρας 330 ίππους, ενώ το κιβώτιό της είναι το 8τάχυτο PDK διπλού συμπλέκτη.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς η μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου είναι στα 2,5 λίτρα/100 χλμ. ενώ εκπέμπει μόλις 56 γρ./χλμ CO2. Μάλιστα η ηλεκτρική της αυτονομία είναι στα 50 χιλιόμετρα, με μέγιστη ταχύτητα τα 140 χλμ./ώρα. Όσον αφορά την ηλεκτρική της κατανάλωση, αυτή είναι στα 15,8 kWh/100 χλμ. ενώ η φόρτισή της μπορεί να γίνει και από απλή πρίζα οικιακού δικτύου, μέσα σε σχεδόν 6 ώρες.


Όσον αφορά τις επιδόσεις της Panamera 4 E-Hybrid, το γερμανικό μοντέλο δεν κάνει συμβιβασμούς, παρά το οικολογικό προφίλ του, καθώς για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,6 δλ. έχοντας τελική ταχύτητα 278 χλμ./ώρα. Τέλος η εμπορική της καριέρα θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2017.

 

 
  • Άκηs

    Εγw με την σειρά μου θα ήθελα να πw το volkswagen golf το facelift δεν θα παρουσιαστεί τελικά στην έκθεση τηs γαλλίαs ξέρει κανείs να μου πει πότε θα παρουσιαστεί;

      1