• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πλήθος αεροδυναμικών βελτιώσεων παρατηρούνται περιμετρικά του αμαξώματος του πρωτότυπου αγωνιστικού C3 WRC.

Νέο Citroen C3 WRC

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/9/2016

Δυναμική επιστροφή στο WRC φαίνεται να ετοιμάζει η Citroen με την αγωνιστική έκδοση του C3, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο της στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι, σε λίγες μέρες. Όπως βλέπετε και στις εικόνες το νέο C3 WRC δεν θυμίζει πολύ την εμπορική έκδοση του μοντέλου, μετά τις μετατροπές που έχει δεχτεί στο αμάξωμα, προκειμένου να ταιριάζει με τα πρότυπα του πρωταθλήματος WRC.

Στο σύνολό του το αμάξωμα έχει γίνει πιο μυώδες, με την ύπαρξη μεγάλων αεραγωγών όπου είναι εφικτό, ενώ πιο τονισμένα σημεία μπορούμε να πούμε ότι αποτελούν οι ώμοι στα πλαϊνά φτερά. Εντύπωση προκαλούν οι αεροδυναμικοί προφυλακτήρες τόσο στο εμπρός, όσο και το πίσω μέρος καθώς και τα πλαϊνά μαρσπιέ τα οποία με την αιχμηρή τους σχεδίαση οδηγούν στον πλαϊνό αεραγωγό. Επιπλέον, προκειμένου να αυξηθούν οι κάθετες δυνάμεις (downforce) οι άνθρωποι της αγωνιστικής ομάδας της Citroen έχουν τοποθετήσει μια μεγάλη αεροτομή, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από την οροφή.

Αν και το πρωτότυπο C3 WRC που βλέπουμε στις εικόνες δεν αποτελεί την τελική έκδοση του αγωνιστικού μοντέλου, το οποίο και θα τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι άνθρωποι της γαλλικής φίρμας φαίνεται να έχουν προνοήσει, καθώς το πρωτότυπο έχει τις διαστάσεις πλάτους -1.875 χλστ.- που συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς, όπως επίσης και ηλεκτρονικό έλεγχο του διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης το οποίο πλέον προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Περνώντας στη γλώσσα των αριθμών τέλος, όπου το WRC βασίζεται πάνω της λόγω χρονομετρήσεων και άλλων στοιχείων, το concept του Citroen C3 WRC κρύβει κάτω από το καπό του τον τετρακύλινδρο 1.600άρη turbo κινητήρα με απόδοση 385 ίππων ισχύος, ενώ παρόλη την ισχύ του και τις μεγαλύτερες διαστάσεις του έχει καταφέρει να είναι κατά 25 κιλά ελαφρύτερο από τον ανταγωνιστική του, Ford Fiesta RS WRC, που ζυγίζει 1.200 κιλά.
 

 
  • Άκηs

    Εγw με την σειρά μου θα ήθελα να πw το volkswagen golf το facelift δεν θα παρουσιαστεί τελικά στην έκθεση τηs γαλλίαs ξέρει κανείs να μου πει πότε θα παρουσιαστεί;

      1