• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Μαγνήτισε τα βλέμματα η νέα Ferrari στο Παρίσι.

Το κορυφαίο μοντέλο με ανοιχτή οροφή από το Maranello θα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα

Ferrari LaFerrari Aperta

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/9/2016

Η Ferrari βρήκε τρόπο να κάνει τη LaFerrari ακόμη πιο επιθυμητή αφαιρώντας την οροφή της, δημιουργώντας έτσι την Aperta. Η ιταλική φίρμα μάλιστα δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κάλυμμα  soft top ή ένα hard top από ανθρακονήματα, όταν ο καιρός έξω δεν είναι κατάλληλος για ξέσκεπες βόλτες.

Το τμήμα styling της εταιρείας προσπάθησε να διατηρήσει το look της coupe όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ οι μηχανικοί ήταν υπεύθυνοι για τη δημιουργία ενός ανεμοθραυστικού συστήματος, για να ενισχύσει την αεροδυναμική του νέου μοντέλου, αλλά και να επιτρέψει σε όσους βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, να ακούσουν ο ένας τον άλλο σε υψηλές ταχύτητες.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο για την Aperta είναι ότι έχει τις ίδιες ακριβώς επιδόσεις με την LaFerrari, ακόμα κι αν υπάρχει μια μικρή αύξηση στο βάρος. Το κορυφαίο μοντέλο με ανοιχτή οροφή από το Maranello θα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα και το 0-300 χλμ./ώρα σε 15 δλ.Η Aperta έχει απόδοση 963 ίππων, με τους 800 από αυτούς να προέρχονται από τον 6,2 λτ. V12 κινητήρα της και τους υπόλοιπους από τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ η συνολική ροπή φτάνει τα 900 Nm.

Γνωρίζουμε επίσης πως η Aperta μπορεί να υπερηφανεύεται για την ίδια στρεπτική ακαμψία με το κλειστό μοντέλο, ενώ  με τα παράθυρα κλειστά έχει τον ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας, ακόμη και όταν είναι οδηγείται χωρίς την κουκούλα-οροφή.
 

 
  • Άκηs

    Εγw με την σειρά μου θα ήθελα να πw το volkswagen golf το facelift δεν θα παρουσιαστεί τελικά στην έκθεση τηs γαλλίαs ξέρει κανείs να μου πει πότε θα παρουσιαστεί;

      1