Αυτή είναι η εικόνα που χρησιμοποίησε η γερμανική Bild για το σχετικό άρθρο.
3 Φωτογραφίες »

Αυτή είναι η εικόνα που χρησιμοποίησε η γερμανική Bild για το σχετικό άρθρο.

Έρευνα για την BMW στη Γερμανία: Υποψίες για «dieselgate» στους ρύπους

3.810 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2024)

- Ξεκίνησαν διαδικασίες έρευνας για παραποίηση ρύπων
- Υπάρχουν υποψίες για παράνομη συσκευή στην diesel X3 για μειωμένους ρύπους
- Η έρευνα επικεντρώνεται στις Χ3 από το 2010 έως το 2014
- Αρνήθηκε να σχολιάσει εκπρόσωπος της BMW

Ξεκίνησαν διαδικασίες έρευνας για παραποίηση ρύπων

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών (ΚΒΑ) της Γερμανίας κίνησε διαδικασίες για έρευνα της BMW με αιτία κάποιες βάσιμες υποψίες που υπάρχουν για χειραγώγηση των τιμών εκπομπών ρύπων σε παλιότερες BMW X3 με τον 2λιτρο turbo diesel κινητήρα. Το δημοσίευμα αυτό έρχεται από τη γερμανική εφημερίδα Bild, που υπογράφει και το πρωτογενές ρεπορτάζ.

Υπάρχουν υποψίες για παράνομη συσκευή που μειώνει τους ρύπους στην diesel X3

Σύμφωνα λοιπόν με το γερμανικό Μέσο, η KBA είπε ότι η υπόθεση αφορά υποψίες για τη χρήση παράνομου λογισμικού στον diesel κινητήρα των παλαιότερων Χ3, μέσω του οποίου το αυτοκίνητο παρουσιάζει πως εκπέμπει λιγότερα οξείδια του αζώτου. Η Bild κάνει λόγο πως οι υποψίες αυτές έχουν προέλθει μετά από εκτεταμένες μετρήσεις και ότι το συγκεκριμένο λογισμικό πιθανώς να είχε σχεδιαστεί για τη βελτίωση των εκπομπών όταν ο κινητήρας ήταν αναμμένος και το τιμόνι ήταν ανέγγιχτο, όπως μπορεί να συμβεί δηλαδή σε εργαστηριακό περιβάλλον όπου γίνονται οι μετρήσεις.

Με δηλώσεις εκπροσώπου της ΚΒΑ στην Bild επιβεβαιώθηκε πως η διαδικασία αυτή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2023 και πρόκειται για μια εν εξελίξει διαδικασία. Αυτή περιλαμβάνει την αξιολόγηση των υφιστάμενων αποτελεσμάτων των μετρήσεων, την ακρόαση του κατασκευαστή, αλλά και περαιτέρω μετρήσεις και αναλύσεις.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον 2λιτρο turbo diesel κινητήρα της BMW X3 με υποψίες για πιθανή παραποίηση ρύπων.
3 Φωτογραφίες »

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον 2λιτρο turbo diesel κινητήρα της BMW X3 με υποψίες για πιθανή παραποίηση ρύπων.

Η έρευνα επικεντρώνεται στις Χ3 από το 2010 έως το 2014

Η Bild δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση ή τον αριθμό των οχημάτων που επηρεάζονται. Ωστόσο η έρευνα πιστεύεται ότι περιλαμβάνει μοντέλα X3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2010 και 2014, ανέφερε η Automobilwoche, η γερμανική έκδοση της Automotive News Europe.

Πρόστιμο 8,5 εκατομμύρια ευρώ στη BMW το 2019 από αντίστοιχη έρευνα

Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Bild, η εισαγγελία του Μονάχου είχε διατάξει έρευνα κατά της BMW το 2019, η οποία και έκλεισε με την βαυαρική φίρμα να δέχεται πρόστιμο 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς δεν επαληθεύτηκε ο ισχυρισμός για απάτη σχετικά με τους ρύπους. Παρόλα αυτά, η BMW δέχθηκε το πρόστιμο καθώς φέρεται να χρησιμοποίησε κατά λάθος εσφαλμένο λογισμικό σε ορισμένα μοντέλα.

Αρνήθηκε να σχολιάσει εκπρόσωπος της BMW

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο δημοσιογράφος της Bild επικοινώνησε με την BMW για κάποιο σχόλιο, εκπρόσωπος των «Βαυαρών» αρνήθηκε να σχολιάσει επικαλούμενος πως η ακρόαση είναι ακόμα σε διαδικασία. «Η ακρόαση είναι ακόμη σε εκκρεμότητα. Ως εκ τούτου, ζητάμε την κατανόησή σας ότι δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω μεμονωμένες ερωτήσεις σε αυτό το πλαίσιο», ανέφερε.

TI LINGLONG AGORAZO
fiat