2 φωτογραφίες »

Το Skoda Enyaq iV θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά.

Γιατί καμουφλάρει η Skoda τα μοντέλα προ-παραγωγής;

1.786 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2020)

Σε τι εξυπηρετεί το καμουφλάζ στα αυτοκίνητα των δοκιμών προ-παραγωγής, από τη στιγμή που λόγω των εντυπωσιακών, πολύχρωμων σχημάτων τραβούν μονομιάς τα βλέμματα των περισσότερων;

Το περίτεχνο καμουφλάζ στα αυτοκίνητα των δοκιμών της Skoda επιτρέπουν μόνο ασαφείς υποθέσεις για το τι κρύβεται πίσω από το εντυπωσιακό τους κάλυμμα. Αυτό είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι πολύ πριν από το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου, τα πρωτότυπα αυτοκίνητα προ-παραγωγής που δοκιμάζονται στους δρόμους, θα έχουν ήδη καλύψει έως και δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα,σε πραγματικές συνθήκες. Τις περισσότερες φορές, οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε δρόμους κανονικής κυκλοφορίας. Τα μοτίβα του καμουφλάζ προστατεύουν το γενικότερο σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά κάθε νέου μοντέλου από τα περίεργα βλέμματα και την βιομηχανική κατασκοπεία, χρησιμοποιώντας οπτικές ψευδαισθήσεις που αποπροσανατολίζουν το θεατή.

Για να κρατηθεί μυστική η σχεδιαστική ταυτότητα των αυτοκινήτων δοκιμών από τα αδιάκριτα βλέμματα δημοσιογράφων, φωτογράφων και ανταγωνιστών, τα αυτοκίνητα καλύπτονται πολύ προσεκτικά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι οι τεχνολογικές καινοτομίες, τα νέα χαρακτηριστικά σχεδίασης και οι έξυπνες λεπτομέρειες θα παραμείνουν κρυφά μέχρι την ώρα της επίσημης παρουσίασης. Τα αδιάκριτα βλέμματα θα αναζητήσουν μάταια ακόμη και την επιγραφή ή το σήμα της Skoda σε οποιοδήποτε από τα πρωτότυπα δοκιμών της μάρκας. Τους «παπαράτσι» που είναι εξοπλισμένοι με κάμερες ή smartphones, ενδιαφέρουν ιδιαίτερα διάφορα χαρακτηριστικά σημεία και στοιχεία του αμαξώματος, όπως οι προβολείς, η μάσκα ή το πίσω μέρος, τα οποία καλύπτονται ή παραποιούνται περίτεχνα ώστε να μην αποκαλύπτονται. Επίσης, τα σχέδια του καμουφλάζ χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη του περιγράμματος του αμαξώματος, καθώς μέχρι και τα πλαϊνά παράθυρα καλύπτονται μερικώς, για να αποκρύψουν το σχεδιασμό του προφίλ.

Τους τελευταίους μήνες, οι επίδοξοι αυτοκινητικοί παπαράτσι που περιμένουν κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Mladá Boleslav, μπορούν να καταγράφουν το εντυπωσιακό καμουφλάζ με πράσινα, λευκά και γκρι τρισδιάστατα οπτικά σχήματα που κρύβουν το σχεδιασμό του Skoda Enyaq iV. Οι ειδικοί στο καμουφλάζ αφιέρωσαν συνολικά 120 ώρες στην ιδέα της απόκρυψης του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV της Skoda και για αυτό χρησιμοποίησαν περίπου 18 τετραγωνικά μέτρα αυτοκόλλητου υλικού.

 

AUTOFIT PASXA
4green