7 φωτογραφίες »

Κινητήρες, οδική συμπεριφορά & η γνώμη μας

127.587 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2021)

Κινητήρες: Το Puma έχει την ουσία

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα είναι πως το Puma διαθέτει ήπια υβριδικό σύστημα 48V το οποίο παρέχει 50 Nm έξτρα ροπής στις χαμηλές στροφές, τα οποία είναι ευεργετικά τόσο στην πράξη όσο και στα χαρτιά. Στην πράξη γιατί ο κινητήρας τραβάει αγόγγυστα και χωρίς να σκορτσάρει ακόμα και με 6η σχέση στο κιβώτιο, στα χαρτιά γιατί οι εκπομπές CO2 είναι στα 121 γρ./χλμ., κάτι που μεταφράζεται σε απαλλαγή από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας. Όσον αφορά τον 1,2 PureTech τώρα, αυτός εμφανίζεται λίγο πιο σβέλτος, όμως και πιο απαιτητικός σε καύσιμο, δίνοντας στο Mokka ένα ελαφρύ πλεονέκτημα στην μεταξύ τους κόντρα.
 
Στο δρόμο: Ασυμφωνία χαρακτήρων
Δεν είναι τυχαίο που το Ford Puma κατάφερε την κορυφαία επίδοση στη δοκιμή αποφυγής κινδύνου (Elk Test) με 77 χλμ./ώρα. Η σφιχτή, αλλά και καλορυθμισμένη ανάρτηση της έκδοσης ST-Line σε συνδυασμό με τη ζωντάνια του κινητήρα, το «κοφτερό» τιμόνι, το άψογο πλαίσιο και τα δυνατά φρένα προσφέρουν μια ξεχωριστή οδηγική αίσθηση στο Puma. To μικρό crossover της Ford εμπνέει για οδήγηση και το μπροστινό του μέρος είναι υπάκουο σε κάθε εντολή, με σύμμαχο και τα οδηγικά προγράμματα που ανάλογα με τη διάθεση προσφέρουν δυναμισμό (Sport), οικονομία (Eco) ή εκτός δρόμου περιπέτεια (Trail).

Από την άλλη, η Opel έφτιαξε με γαλλικά μέρη ένα «αυθεντικό» γερμανικό αυτοκίνητο. Η ανάρτησή του είναι ισορροπημένη χωρίς να μεταφέρει κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος στη μέση των επιβατών, το τιμόνι και ο επιλογέας διαθέτουν την απαιτούμενη ακρίβεια, χωρίς ιδιαίτερη όμως αίσθηση, ενώ το ελαφρύτερο νέο πάτωμα δείχνει πρόθυμο και ικανό. Το Mokka δεν απογοητεύει, αλλά ούτε και ενθουσιάζει με το γαλλογερμανικό μοντέλο να δίνει έμφαση στην άνεση και στην ασφάλεια.

H γνώμη μας
Αναμφισβήτητα, τα Ford Puma και Opel Mokka είναι δύο μοντέλα που ξεχωρίζουν στην κατηγορία τους. Ωστόσο, το μοντέλο της Ford, εκτός από τη χαμηλότερη τιμή, τον καλύτερο εξοπλισμό, το πρακτικό Megabox και την 8ετή εγγύηση, προσφέρει ένα πιο ολοκληρωμένο οδηγικό προφίλ και είναι η τελική επιλογή μας. Από την άλλη, όσοι θέλουν μια πιο trendy επιλογή και αρέσκονται στην αιχμηρή σχεδίαση που προβάλλει η νέα γλώσσα της Opel, μπορούν να κινηθούν προς το hi-tech Mokka, που με τον συνδυασμό γερμανικού και γαλλικού DNA, γοητεύει χωρίς να απογοητεύει.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
4green