GP Καναδά: 6η νίκη σε 9 αγώνες ο Max Verstappen
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Καναδά: 6η νίκη σε 9 αγώνες ο Max Verstappen

2.353 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2022)

Ο Verstappen ήταν γρήγορος, η Red Bull δεν έκανε λάθη στρατηγικής, η πίεση του Sainz δεν απέδωσε και έτσι ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήγε την 6η του νίκη φέτος.

Δεν «πιανόταν» ο Ολλανδός

Την έκτη του νίκη στους πρώτους 9 αγώνες της χρονιάς πήρε ο Max Verstappen στο Μοντρεαλ του Καναδά και είναι σίγουρο πως, αν δεν είχε εγκαταλείψει σε δύο αγώνες, ίσως να είχε ήδη αγκαλιάσει το φετινό πρωτάθλημα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα να κρατήσει την πρωτοπορία μετά την πρώτη στροφή της πίστας, με τον Alonso να τον ακολουθεί και το Sainz να βρίσκεται λίγο πίσω τους. Ο πιλότος της Ferrari κατάφερε να περάσει αρκετά γρήγοrα τον Alonso, ωστόσο αδυνατούσε να απομακρυνθεί και να κυνηγήσει τον Verstappen.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Χορτάσαμε διακοπές

Τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται όταν ο Perez εγκατέλειψε λόγω κιβωτίου και ενεργοποιήθηκε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, αφού o Verstappen και ο Hamilton που εκείνη την στιγμή ήταν 4ος μπήκαν για αλλαγή ελαστικών, αφήνοντας τους δύο Ισπανούς στις δύο πρώτες θέσεις. Έπειτα ήταν η σειρά του Schumacher να εγκαταλείψει και ο Sainz δεν έχασε την ευκαιρία να μπει για την δική του αλλαγή ελαστικών (ξανά με εικονικό safety car) και έπειτα να προσπεράσει ξανά τον Alonso, ο οποίος αποφάσισε ξανά να μην μπει στα pits.

Μετά από δύο εικονικά safety cars, ήταν η σειρά του πραγματικού να μπει στην πίστα μετά από λάθος-εγκατάλειψη του Tsunoda. Ο Sainz έτρεξε να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να βάλει πιο φρέσκα λάστιχα, ώστε να αρπάξει τη νίκη από τον Verstappen, κάτι που όμως δεν κατάφερε παρότι βρέθηκε πολύ κοντά σε αρκετές περιπτώσεις.

Όλο και καλύτερες οι Mercedes

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Lewis Hamilton δείχνοντας πως η Mercedes έχει επανακάμψει αλλά συνεχίζει να βρίσκεται μακριά από το να μπορέσει να διεκδικήσει νίκες. Τέταρτος ήταν ο σταθερότατος για μια ακόμη φορά Russell. O Leclerc μετά από αλλεπάλληλες προσπεράσεις κατάφερε να ανεβεί μέχρι την 5η θέση, με τις δύο Alpine των Ocon και Alonso να τον ακολουθούν. Ο Ισπανός πλήρωσε την απόφαση του να μην ακολουθήσει… την λογική και να παραμείνει στην πίστα την στιγμή που οι αντίπαλοί του έκαναν τα pit stops υπό καθεστώς εικονικού ή μη αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Bottas βρέθηκε για μια ακόμη φορά μέσα στην 10άδα και συγκεκριμένα στην 8η θέση, μπροστά από τους Zhou και Stroll.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
vw