GP Στυρίας: Αφεντικό στο σπίτι του ο Verstappen

3.607 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2021)

Ο Verstappen πήρε μια εμφατική νίκη, την 4η για φέτος, στο Red Bull Ring, την έδρα της Red Bull στο Spielberg, και άνοιξε περισσότερο την βαθμολογική ψαλίδα στο οδηγών από τον Hamilton. Στο 2-3 οι Mercedes των Hamilton και Bottas.

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull Honda είχε δείξει από χθες τις προθέσεις κυριαρχίας του στον σημερινό αγώνα, αφού ήταν πρωτοπόρος από τον αρχή έως το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών κατεβάζοντας διαρκώς τους χρόνους του, κάτι που του χάρισε και την τρίτη φετινή του pole position. Σήμερα, ο Verstappen τελείωσε τη δουλειά επικρατώντας με ευκολία στο Grand Prix Στυρίας. Πανηγυρισμών συνέχεια, λοιπόν, για την ομάδα της Red Bull και τον Verstappen, που πήρε τη δεύτερη σερί νίκη μετά τη Γαλλία, ενώ χθες ήταν και η πρώτη φορά στην F1 που πήρε δεύτερη σερί pole position.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »


Επιπλέον, ο Ολλανδός πιλότος διεύρυνε την βαθμολογική διαφορά από τον Lewis Hamilton στους 18 βαθμούς, αν και ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής λίγο πριν το τέλος έγραψε τον ταχύτερο γύρο και πήρε τον έξτρα βαθμό. Τρίτος ο Bottas, ο οποίος εκκίνησε από την 5η θέση λόγω ποινής, αν και είχε σημειώσει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο χθες. Τέταρτος ο Sergio Perez που πίεσε σε μεγάλο βαθμό τον Bottas ωστόσο δεν κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις του.

Ο Lando Norris, που τερμάτισε πέμπτος είχε έναν καλό αγώνα, κατακτώντας πολύτιμους βαθμούς για τον εαυτό του και την McLaren, επαναλαμβάνοντας το αποτέλεσμα του περασμένου έτους (σ.σ. το πρώτο βάθρο στην καριέρα του). Ο νεαρός Βρετανός ήταν μπροστά από τους δύο οδηγούς της Ferrari, με τον Carlos Sainz και τον Charles Leclerc να κάνουν εξαιρετικό αγώνα.
Ο Μονεγάσκος είχε μια επαφή με τον Pierre Gasly στην ευθεία μετά την πρώτη στροφή της πίστας, η οποία προκάλεσε ζημιά στην εμπρός αεροτομή του, καθώς και κλατάρισμα στο μονοθέσιο της AlphaTauri του Γάλλου, ο οποίος εγκατέλειψε. Ο Leclerc, που χρίστηκε και οδηγός του αγώνα, μπήκε άμεσα στα pits, στο τέλος του πρώτου γύρου και έβαλε την σκληρή γόμα, την οποία κράτησε για τα 2/3 του αγώνα, και έπειτα με την μεσαία είχε εξαιρετικό ρυθμό και προσπέρασε αρκετά μονοθέσια τερματίζοντας τελικά έβδομος, πίσω από τον team mate του, Carlos Sainz.

Η συνέχεια την επόμενη εβδομάδα στην ίδια πίστα με το Grand Prix Αυστρίας. Δείτε παρακάτω την τελική κατάταξη του Grand Prix Στυρίας:


Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

Toyota
Audi