3 φωτογραφίες »

Η Alfa Romeo ισχυριζόταν τότε ότι η MiTo GTA μπορούσε να πετύχει το 0-100 χλμ./ώρα από στάση σε 5 δευτερόλεπτα.

H Αlfa Romeo MiTo GTA που έμεινε στα σκαριά

3.390 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2020)

Πριν από παραπάνω 10 χρόνια, η Alfa Romeo παρουσίασε την MiTo GTA ως ένα σκληροπυρηνικό hot-hatch με τρομερές επιδόσεις, ωστόσο δεν μπήκε ποτέ σε παραγωγή. Θυμηθείτε την.


H Alfa Romeo αποφάσισε πρόσφατα να αναβιώσει την ονομασία GTA για χάρη της Giulia, ωστόσο πριν λίγα χρόνια ήταν πολύ κοντά να κάνει το ίδιο για ένα άλλο μοντέλο, την MiTo, το compact hatchback για την κατηγορία των μικρών.

Οι Ιταλοί παρουσίασαν την MiTo GTA ως ένα concept προ-παραγωγής στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης βάζοντας στο μηχανοστάσιό της τον τότε ολοκαίνουριο 4κύλινδρο turbo κινητήρα των 1,75 λίτρων με απόδοση 240 άλογα σε συνεργασία με ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η Alfa Romeo ισχυριζόταν τότε ότι η MiTo GTA μπορούσε να πετύχει το 0-100 χλμ./ώρα από στάση σε 5 δευτερόλεπτα, κάτι που θα την έκανε το πιο γρήγορο hot-hatch της κατηγορίας της.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η εταιρεία προσπάθησε να μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας εκτενώς ανθρακονήματα ενώ οι μηχανικοί έκαναν ευρεία χρήση αλουμινίου στα κομμάτια της ανάρτησης, στα φρένα και το σασί. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα στο αμάξωμα ήταν πολλά (αεροτομές, διαχύτες κτλ), ο εμπρός προφυλακτήρας ήταν ανασχεδιασμένος και είχε πάνω τους μεγαλύτερους αεραγωγούς, ενώ η απόσταση από το έδαφος ήταν μειωμένη κατά 20 χιλιοστά χάρη στη νέας τεχνολογίας ανάρτηση που φορούσε.

Στο εσωτερικό, τα πίσω καθίσματα έλαμπαν δια της απουσίας τους ενώ τα μπροστά ήταν πιο σπορ τύπου bucket. Έντονη ήταν η επένδυση δέρματος Alcantara ενώ το τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων ολοκλήρωναν ένα πολύ εκρηκτικό σύνολο.

Η MiTo GTA δεν μπήκε τελικά ποτέ σε παραγωγή κυρίως γιατί η εταιρεία πίστεψε πως δεν θα έφερνε αρκετά κέρδη, ώστε να καλύψει τα επιπλέον έξοδα που θα απαιτούσε η παραγωγή της…

Σχολιάστε
Διαβάστε περισσότερα για το ALFA ROMEO MITO