4 φωτογραφίες »

Για επιδόσεις επιλέγεις τα «S» και «RS»

20.172 Επισκέψεις στο άρθρο (27/7/2021)

Φυσικά όλα τα SUV της μάρκας προσφέρονται στις ειδικές εκδόσεις επιδόσεων «S» και τις ακόμα πιο σκληροπυρηνικές «RS», οι οποίες εκτός των μηχανικών συνόλων διαθέτουν και τις απαραίτητες βελτιστοποιήσεις σε σασί και μηχανικά μέρη, που απαιτούνται για την περίσταση.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Στις κόμπακτ επιλογές θα συναντήσουμε το SQ2 που εφοδιάζεται με τον δίλιτρο TFSI κινητήρα σε απόδοση 300 ίππων, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 4,9 δλ.. Το Q3 από την πλευρά του έρχεται και ως RS στις δυο εκδόσεις (5θ και Sportback), εξοπλισμένο με τον πεντακύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,5 λτ. με απόδοση 400 ίππων και 480 Nm ροπής, ο οποίος χαρίζει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δλ..

Από εκεί και πέρα εκδόσεις «S» θα συναντήσουμε και στις δύο ναυαρχίδες των SUV της φίρμας, Q7 και Q8. Στα δύο μοντέλα κάτω από το καπό θα συναντήσουμε τον 4λιτρο V8 biturbo TFSI βενζινοκινητήρα με ισχύ στα 507 άλογα και 770 Nm ροπής. Το κινητήριο σύνολο των δύο ισχυρών SUV ολοκληρώνεται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο Tiptronic, ενώ το παρών δίνει και η τετρακίνηση quattro που μεταδίδει μόνιμα την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόλις 4,1 δλ., ενώ οι ρεπρίζ 80-120 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ..

Τον ίδιο κινητήρα θα συναντήσουμε και στην κορυφαία έκδοση RS Q8, μόνο που σε αυτή την περίπτωση αποδίδει 600 ίππους με 800 Nm ροπής! Για την μετάδοση χρησιμοποιείται και εδώ το 8άρι αυτόματο κιβώτιο Tiptronic, ενώ η τετρακίνηση quattro εφοδιάζεται με σύστημα κατανομής ροπής ανά άξονα, ενώ σε όλα αυτά προσθέστε και την τετραδιεύθυνση. Απόρροια όλων των παραπάνω είναι το RS Q8 να είναι εκρηκτικό σε επιδόσεις με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 3,8 δλ..

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
NISSAN