Εκτός αστικού περιβάλλοντος το SEAT Arona παρουσιάζεται ως ένα από τα οδηγοκεντρικά και ευχάριστα SUV, με ανάλαφρο πάτημα και σύστημα διεύθυνσης που μεταφέρει με ακρίβεια τις εντολές του οδηγού του στ
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εκτός αστικού περιβάλλοντος το SEAT Arona παρουσιάζεται ως ένα από τα οδηγοκεντρικά και ευχάριστα SUV, με ανάλαφρο πάτημα και σύστημα διεύθυνσης που μεταφέρει με ακρίβεια τις εντολές του οδηγού του στο δρόμο.

Nissan Juke Vs Seat Arona: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

11.962 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2023)

Nissan Juke Vs Seat Arona: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Οδηγοκεντρικά και με ανθεκτικά φρένα

Παρόμοια οδηγική προσέγγιση έχουν Nissan Juke και SEAT Arona. Καταρχάς, και τα δύο «κοκκαλώσαν» στο... πι και φι (καλύτερο το Nissan Juke με τα πίσω ταμπούρα, 0-100 χλμ./ώρα σε 36 μέτρα). Στο B-SUV των Ιαπώνων, ο οδηγοκεντρικός προσανατολισμός εκφράστηκε με την σωστή θέση οδήγησης και την καλή αίσθηση από τα βασικά χειριστήρια στο τιμόνι. Στα θετικά του Nissan Juke να επισημάνουμε και τα στάνταρ ηλεκτρονικά συστήματα Active Ride Control (για βελτιωμένη άνεση) και Active Trace Control (για μείωση της υποστροφής και για πιο άμεσο χειρισμό), τα οποία φροντίζουν ώστε ο οδηγός να μην αγχώνεται για τίποτα όποιο ρυθμό κίνησης κι αν επιλέξει.
 
Ευχάριστο ύφος οδήγησης έχει και το SEAT Arona. Έχει ανάλαφρο πάτημα και σύστημα διεύθυνσης που μεταφέρει με ακρίβεια τις εντολές του οδηγού του στο δρόμο, ενώ η ανάρτηση (Γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός, ημιάκαμπτος άξονας πίσω όπως το Juke) εξασφαλίζει προσεγμένη κύλιση και πολύ καλή άνεση που αποτυπώνεται στο άνετο πέρασμα από λακκούβες και τυχόν κακοτράχαλα των αστικών κέντρων. Μην ξεχνάμε πως με 190 χλστ. απόσταση από το έδαφος, το SUVάκι της SEAT έχει μία ελεγχόμενη off-road προσέγγιση.


Σφιχτά ρυθμισμένη είναι η ανάρτηση του ιαπωνικού SUV πόλης, παράμετρος που αφενός εξασφαλίζει ικανοποιητική απόσβεση των ανωμαλιών του εδάφους, αφετέρου περιορίζει τις κλίσεις σε δρόμο με στροφές και αμεσότητα.

Σφιχτά ρυθμισμένη είναι η ανάρτηση του ιαπωνικού SUV πόλης, παράμετρος που αφενός εξασφαλίζει ικανοποιητική απόσβεση των ανωμαλιών του εδάφους, αφετέρου περιορίζει τις κλίσεις σε δρόμο με στροφές και αμεσότητα.

Μάρκα/Μοντέλο Nissan Juke Seat Arona
Εγγύηση (χρόνια) 3 4
Έκδοση εξοπλισμού ENERGY STYLE
Τιμή    
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 8 9
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 10 10
Παθητική Ασφάλεια 10 10
Value For Money 7 8
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 9 8
Κινητήρας-επιδόσεις 8 9
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 9 8
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 8 9
Μεταπωλητική Αξία 8 8
Τελική Βαθμολογία 172 179
Οδική Συμπεριφορά 9 8
Αισθηση πολυτέλειας 70% 68%

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
home pro
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel