Λανσάρισμα νέου Audi RS5 Sportback

3.037 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2019)

Oι παραγγελίες του νέου Audi RS5 Sportback, της κορυφαίας σε ισχύ έκδοσης του Α5 στο εν λόγω αμάξωμα, ξεκίνησαν, για τις αγορές της Ευρώπης. Πρώτος σταθμός, η γερμανική αγορά με την τιμή να κυμαίνεται λίγο πάνω από τις 80.000 ευρώ.

Η γκάμα της RS οικογένειας της Audi διευρύνεται, μετά από την προσθήκη του RS5 Sportback στα μοντέλα που θα προσφέρονται στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ανθρώπων του Ίνγκολσταντ, το πεντάθυρο σπόρτσμπακ ξεκινά την εμπορική του πορεία με τιμή από 82.700 ευρώ στη γερμανική αγορά έχοντας στη φαρέτρα του όλα τα καλουδία των μοντέλων επιδόσεων της μάρκας.

Κάτω από το μυώδες καπό του RS5 Sportback εδρεύει ο V6 biturbo κινητήρας χωρητικότητας 2,9 λτ. με 450 άλογα και 600 Νm από τις 1.900-5.000 σ.α.λ. που σε συνδυασμό με το αυτόματο 8άρι tiptronic κιβώτιο, τη μόνιμη τετρακίνηση και το κεντρικό διαφορικό που «κλειδώνει» αυτόματα, καταφέρνουν να του χαρίσουν εκρηκτικές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, το στρατόπεδο της Audi υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. με τη βελόνα του ταχύμετρου να τερματίζει στα 280 χλμ./ώρα.
 

Πέραν των επιδόσεων σε θέμα επιτάχυνσης, το RS5 Sportback έχει στη φαρέτρα του σπορ ανάρτηση που μειώνει την απόσταση του από το έδαφος κατά 7 χλστ. σε σχέση με το «απλό» S5, ενώ η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων εμπρός και πίσω είναι υπεύθυνη για το «βίδωμα» του ισχυρού μοντέλου στο δρόμο. Στον μακρύ κατάλογο του εξοπλισμού συνυπολογίστε τις ζάντες 19 ιντσών (προαιρετικά 20άρες), το κοστούμι του RS με τα αεροδυναμικά στοιχεία, τα κεραμικά φρένα, το δερμάτινο επενδεδυμένο με Fine Nappa σπορ σαλόνι με μπάκετ καθίσματα κ.α.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως, οι παραγγελίες του RS5 Sportback έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στα μέσα του 2019.

NEO PROACE
skoda