Μπορεί να βγει και στον δρόμο!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μπορεί να βγει και στον δρόμο!

Mercedes-Benz CLK LM πωλείται για να κυκλοφορεί στους δρόμους!

2.275 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2023)

Αυτή η Mercedes-Benz CLK LM μπορεί να γίνει δική σου σε τιμή που υπολογίζεται σε εκατομμύρια όμως, οπότε χρειάζεται να είσαι μεγιστάνας! Ένα αυτοκίνητο με πλούσια ιστορία, καθώς ήταν ένα από τα 4 αγωνιστικά CLK LM, βγαίνει στο σφυρί.

Γεννημένο μέσα στην πίστα, από «μπαμπά»... McLaren!

Το 1997 η Mercedes θέλησε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα GT1. Υπήρχε όμως ένα σοβαρό πρόβλημα. Είχε λιγότερο από 6 μήνες μέχρι τον πρώτο αγώνα. Οι υπεύθυνοι λοιπόν αποφάσισαν να επιταχύνουν τη διαδικασία εξέλιξης του οχήματος αγοράζοντας μια McLaren F1 GTR (το κορυφαίο αυτοκίνητο στην κατηγορία). Εκατόν εικοσιοκτώ (128) μέρες αργότερα, η νέα CLK GTR ήταν έτοιμη για την πίστα. Το αυτοκίνητο κατάφερε να κυριαρχήσει στη σεζόν του 1997, κερδίζοντας έξι από τους συνολικά 11 αγώνες, εξασφαλίζοντας τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών.

Για το 1998 η Mercedes τροποποιεί την GTR ώστε να μπορεί να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική στις μεγάλες ευθείες της Circuit de la Sarthe, ενώ ο V12 αντικαταστάθηκε για έναν πιο αξιόπιστο V8. To νέο αυτοκίνητο ονομάζεται CLK LM και κερδίζει τους 8 από τους συνολικά 9 αγώνες εκείνης της σεζόν, εξασφαλίζοντας (προφανώς) και τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών για άλλη μια φορά.


Ο κινητήρας του θηρίου.

Ο κινητήρας του θηρίου.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
SEAT