Οι 5 κανόνες για σωστό παρκάρισμα

20.929 Επισκέψεις στο άρθρο

Ξέρεις από πάρκινγκ; Είναι ο ελιγμός που καλούμαστε να κάνουμε πολλές φορές μέσα στη μέρα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι, τον κάνουμε καλά. Ας δούμε 5 πράγματα πάνω σε αυτό.


Είναι μια από τις βασικές ασκήσεις στις οποίες δοκιμαζόμαστε για να πάρουμε δίπλωμα οδήγησης. Συχνά είναι κάτι που μπορεί να μας αγχώσει, ειδικά αν είμαστε φρέσκοι στο δρόμο και χωρίς πολλά χλμ. στο «κοντέρ» μας. Σε κάθε περίπτωση, το παρκάρισμα είναι μια υπόθεση που θέλει λεπτούς χειρισμούς και αξίζει να ασχοληθούμε μαζί του και από εδώ. Δεν είναι βέβαια ο ρόλος μας να δείξουμε πώς παρκάρει κανείς, διότι αυτό το παίρνουμε ως δεδομένο ότι σας το έδειξε ο δάσκαλος οδήγησής σας και σας αξιολόγησε με επιτυχία ο εξεταστής σας! 

Εδώ θα σταθούμε σε περιφερειακές απαιτήσεις που έχει ο ελιγμός αλλά και από μια σειρά από σημεία που χρειάζονται 100% την προσοχή μας κι ας μην είναι άμεσα συνδεδεμένα με το παρκάρισμα αυτό καθΆεαυτό ως κίνηση. Εξάλλου, είναι γνωστό σε όλους ότι, ακόμα κι όταν κάποιος είναι εξπέρ στο χειρισμό του αυτοκινήτου, αυτό δεν τον κάνει αυτόματα καλό οδηγό, αν του λείπει η παιδεία και η καλή συμπεριφορά. Από την άλλη πλευρά, οι καιροί αλλάζουν. Τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν πριν από ακόμα και ελάχιστα χρόνια, οι οδηγοί έχουν περισσότερα όπλα στη διάθεσή τους και πολλά εφόδια για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Ας δούμε λοιπόν κάποια βασικά σημεία, κλασικά και λιγότερο κλασικά. 

Τip
• Όπως σε πολλές οδηγικές στιγμές μας μέσα στην ημέρα, έτσι και στο παρκάρισμα δείχνουμε να έχουμε ξεχάσει όσα μάθαμε στη σχολή. Το βασικό: δεν ανάβουμε τα αλάρμ για να παρκάρουμε. Δε μας έδειξαν κάτι τέτοιο στη σχολή. Το φλας ανάβουμε, προς την πλευρά που είναι η θέση-στόχος. Τα αλάρμ δε δείχνουν προς τα πού θέλεις να πας. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ένα προπορευόμενο όχημα ανάβει αλάρμ και πηγαίνει αριστερά για να παρκάρει. Φυσικά ανάβουμε φλας κι όταν  βγαίνουμε από τη θέση. Θυμηθείτε τα μαθήματα στη σχολή οδηγών…    

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ELASTIKA 2024
NISSAN