Οι 5 πιο περίεργοι νόμοι Κ.Ο.Κ σε όλο τον πλανήτη

Οι 5 πιο περίεργοι νόμοι Κ.Ο.Κ σε όλο τον πλανήτη

24.417 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2022)

Αν σκέφτηκες ποτέ να φορτώσεις στο αμάξι 50 κιλά πατάτες ή να σε γυρίσει σπίτι ο φίλος σου που μπορεί να ήπιε λίγο παραπάνω και βρίσκεσαι σε αυτές τις χώρες, καλό είναι να το ξανασκεφτείς.

Αυστραλία: Ζύγισε τις πατάτες σου!

Αν βρίσκεσαι στην Αυστραλία και θες να φορτώσεις το αυτοκίνητο σου με πάνω από 49 κιλά πατάτες, είσαι αυτόματα παράνομος και κινδυνεύεις με υψηλό πρόστιμο. Συμφώνα με το νόμο περί εμπορίας πατάτας που ψηφίστηκε το 1946, μονό τα μέλη της κρατικής εταιρείας έμπορων πατάτας της Δυτικής Αυστραλίας μπορούν να μεταφέρουν όσες πατάτες θέλουν  χωρίς να ανησυχούν για τυχόν πρόστιμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

​​​​​​​Η.Π.Α: Δεν περνάς το αμάξι από ΚΤΕΟ!

Μπορεί η Αστυνομία της Αυστραλίας να είναι ιδιαίτερα αυστηρή με το πόσες πατάτες έχεις στο αμάξι σου, αλλά στην άλλη μεριά του Ειρηνικού δεν χρειάζεται καν να περάσεις το αμάξι σου ΚΤΕΟ. Αυτό οφείλεται στο πολύπλοκο πολιτικό σύστημα των Η.Π.Α. που διαχωρίζει την κρατική κυβέρνηση από τις Πολιτείες και την τοπική αυτοδιοίκηση, και δημιουργεί γκρίζες ζώνες σε ορισμένους νομούς. Έτσι, το αν πρέπει να περάσει κάποιος ΚΤΕΟ βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια των τοπικών οργάνων που σε ορισμένες περιπτώσεις προτείνουν ΚΤΕΟ σε συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκίνητων ενώ σε άλλες δεν χρειάζεται καμιά επιθεώρηση. Στις πολιτείες Michigan, Montana and βορεια Dakota κανένα όχημα δεν περνάει από ΚΤΕΟ.

Ιαπωνία: Πρόστιμο και σε συνεπιβάτη αν έχει μεθύσει ο οδηγός

Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί! Καμπάνιες σε όλο τον κόσμο προτρέπουν το κοινό να μην οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, ωστόσο στην Ιαπωνία το πάνε ένα βήμα παρακάτω. Το να βγεις για ποτό και να μην οδηγήσεις δεν είναι αρκετό στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Ακόμα και αν έχεις κανονίσει να γυρίσεις με κάποιον φίλο σου, που αποφάσισε να πιεί και ένα ποτηράκι παραπάνω επειδή «είναι καλά και το αντέχει» κινδυνεύεις και εσύ από πρόστιμο, άσχετα από το αν είσαι απλά συνεπιβάτης. Φανταστείτε να ίσχυε αυτό στην Ελλάδα, πόσες φάπες θα έπεφταν από συνοδηγούς σε οδηγούς και αντίστροφα, μετά το διπλό πρόστιμο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
vw