Το Fiat Panda είναι συνολικά το δημοφιλέστερο μοντέλο της κατηγορίας, ενώ η έκδοσή του με τον 1,3 MTJ πετρελαιοκινητήρα των 95 ίππων, αποδείχτηκε και η πιο οικονομική με κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ.

Διαχρονικά το Toyota Aygo αποτελεί ένα από τα πιο πετυχημένα μίνι μοντέλα της ελληνικής αγοράς και ένα από τα ισχυρά του πλεονεκτήματα είναι η χαμηλή του κατανάλωση με 5,1 λτ./100 χλμ.

Στην αγορά θα βρείτε μοντέλα για όλα τα γούστα, αφού ανάμεσά τους θα συναντήσουμε μοντέλα διθέσια, cabrio και 4x4 (φώτο Suzuki Ignis 4Χ4)

Μίνι Μοντέλα: Τα πιο οικονομικά

162.997 Επισκέψεις στο άρθρο

Η κατηγορία των μίνι μοντέλων αποτελεί μια αρκετά δημοφιλή κατηγορία στην ελληνική αγορά. Η ευελιξία τους μέσα σε αστικά περιβάλλοντα, η εύκολη εύρεση θέση παρκαρίσματος και φυσικά η οικονομία στο καύσιμο είναι οι κύριοι λόγοι που οι αγοραστές επιλέγουν ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. 

Εξάλλου τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι ραγδαία. Εκεί που πριν λίγα χρόνια υπήρχαν μοντέλα μετρημένα στο δάχτυλα του ενός χεριού, πλέον στην αγορά θα βρείτε μοντέλα για όλα τα γούστα, αφού ανάμεσά τους θα συναντήσουμε μοντέλα διθέσια (smart fortwo), cabrio (Fiat 500c), ακόμα και 4Χ4 (Fiat Panda Cross, Suzuki Ignis), αλλά και πιο σπορ επιλογές, τις οποίες ωστόσο θα δούμε παρακάτω.

Στα σημαντικά όμως, πόσο καίνε στην πράξη αυτά τα μοντέλα; Όπως έδειξαν οι μετρήσεις μας σε περίπου 30 μίνι μοντέλα, είναι από τα πιο οικονομικά της αγοράς με την κατανάλωσή τους να κυμαίνεται από 5-6 λτ./100 χλμ. Πρωταθλητής οικονομίας σε αυτήν την κατηγορία αναδεικνύεται το Fiat Panda –που είναι και το πρώτο σε ταξινομήσεις- με τον 1,3 MTJ πετρελαιοκινητήρα των 95 ίππων (το μοναδικό diesel της κατηγορίας) με κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. Τέλος τα πιο δημοφιλή μοντέλα βάσει ταξινομήσεων για το 2017, Toyota Aygo και Ηyundai i10 στις μετρήσεις μας είχαν κατανάλωση 5,1 λτ/100 χλμ και 6,0 λτ/100 χλμ.(η βενζινοκίνητη έκδοση 1,2 λτ.) αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

SPRING SEAT
NISSAN