Ποινή στις Alfa Romeo, βαθμοί για Χάμιλτον & Κούμπιτσα

4.623 Επισκέψεις στο άρθρο (29/7/2019)

Οι αγωνοδικές μοίρασαν ποινές στις δύο Alfa Romeo λόγω παραβίασης κανονισμών κάτι που έβαλε στο παιχνίδι των βαθμών τους Λούις Χάμιλτον και Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Δείτε τη βαθμολογία μετά την απόφαση.

Ο ενδέκατος γύρος του φετινού πρωταθλήματος που πραγματοποιηθήκε στην πίστα του Χόκενχαϊμ για το GP Γερμανίας χάρισε πλούσιο θέαμα και επικές ανατροπές. Όπως αποδείχθηκε όμως υπήρξε νέο επεισόδιο σε αυτό το... θρίλερ, μετά την απόφαση των αγωνοδικών κατά των μονοθεσίων της Alfa Romeo, που δέχθηκαν ποινή 30 δλ. λόγω της παραβίασης του άρθρου 27.1 των κανονισμών. Το εν λόγω άρθρο τονίζει πως οι πιλότοι πρέπει να χειρίζονται μόνοι τους το μονοθέσιο χωρίς κάποια βοήθεια.

Σύμφωνα με την απόφαση των αγωνοδικών, τα δύο μονοθέσια της ιταλικής ομάδας είχαν μια έξτρα βοήθεια με τη διαχείριση της ροπής των μονοθεσίων τους κατά την εκκίνηση. Πιο συγκεκριμένα, ο κανονισμός ορίζει πως μέσα σε 70 χλστ. του δευτερολέπτου η ροπή κατά την εκκίνηση πρέπει να είναι παρεμφερής με εκείνη που ασκείται όταν ο οδηγός αποσυμπλέξει. Παρόλα αυτά οι δύο Alfa Romeo είχαν αυτό το «προνόμιο» για 200 χλστ. και 300 χλστ. του δλ., αντίστοιχα, έχοντας ένα τρόπον τινά σύστημα ελέγχου πρόσφυσης για αυτό το χρονικό διάστημα που τους βοήθησαν να πλασαριστούν καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη: GP Γερμανίας: Καρμανιόλα για τη Mercedes

Έτσι, οι Κίμι Ράικονεν και Αντόνιο Τζιοβινάζι έπεσαν από την 7η και 8η θέση, αντίστοιχα, στην 12η και 13η, ανεβάζοντας παράλληλα τον Λούις Χάμιλτον από την 11η στην 9η θέση και τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα από την 12η στη 10η. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός για τη Williams φέτος, ενώ οι 2 του Χάμιλτον είναι οι μοναδικοί που πήρε η Mercedes-AMG μετά την καταστροφική χθεσινή μέρα.

Δείτε τον πίνακα με τη νέα κατάταξη, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την απόφαση των αγωνοδικών, αλλά και τη βαθμολογία μετά το χθεσινό GP Γερμανίας:

CORAL GAS PASXA
skoda