• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Εσύ ανανεώνεις την ασφάλισή σου στα τυφλά;

Πόσο το ψάχνεις πριν ανανεώσεις την ασφάλειά σου;

Διαβάστηκε από 4440 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/12/2018
 

Ανανεώνεις την ασφάλισή σου στα τυφλά, ή κάνεις έρευνα αγοράς κάθε φορά πριν ασφαλιστείς;

Πόσο το ψάχνεις να βρεις την καλύτερη προσφορά κάθε που λήγει η ασφάλιση του αυτοκινήτου; Είσαι από αυτούς που ανανεώνουν εκεί που είναι χωρίς πολλά-πολλά, ή κάθε φορά κάθεσαι και ψάχνεις από την αρχή να βρεις την τιμή που σου ταιριάζει;

Τι περιμένεις από την τιμή των ασφαλίστρων σου κάθε φορά που πρέπει να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου; Να ανέβει; Να κατέβει; Να μείνει το ίδιο; Και τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις προς τα που θα πάει;

Κάποιοι θεωρούν πως όσο παλιώνει το αυτοκίνητό τους και όσο βελτιώνεται το bonus malus τους τα ασφάλιστρα πρέπει να μειώνονται. Και έτσι με απογοήτευση βλέπουν την τιμή της ανανέωσης να είναι μάλλον υψηλότερη για το επόμενο εξάμηνο από ότι ήταν το προηγούμενο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους περισσότερους οδηγούς. Έρευνα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες έδειξε πως ασφάλιστρα αυξάνονται σε κάθε ανανέωση και στις έξι χώρες και παρότι οι οδηγοί και των έξι χωρών θα περίμεναν να μειωθούν, 4 στους 5 τα πληρώνουν χωρίς παραπάνω έρευνα αγοράς.

Αυτός ο ένας, το 20% που το ψάχνει κάθε φορά, η έρευνα δείχνει πως πάντα βγαίνει κερδισμένος. Αν και μόλις ένα 34% βρίσκει καλύτερη τιμή από τα προηγούμενα ασφάλιστρα, τα δύο τρίτα όσων κάνουν έρευνα αγοράς σε κάθε ανανέωση, βρίσκουν τιμή χαμηλότερη από αυτή που προτείνει για ανανέωση η τρέχουσα ασφαλιστική.

Η Ε.Ε. ανησυχεί πως οι ασφαλιστικές φουσκώνουν τις τιμές όταν πρόκειται για ανανέωση, ελπίζοντας πως οι οδηγοί, χωρίς να το ψάξουν, απλά θα ανανεώσουν με τη νέα τιμή. Και φυσικά οι ασφαλιστικές ξέρουν αυτό που έδειξε η έρευνα, πως δηλαδή οι περισσότεροι απλά ανανεώνουν χωρίς πολλά-πολλά.

Το καλύτερο εύρημα της έρευνας αυτή, στην οποία δεν συμμετείχε η Ελλάδα, είναι ότι οι ίδιοι οδηγοί, πετυχαίνουν καλύτερη τιμή από την ίδια ασφαλιστική εταιρεία αν αντί για ανανέωση, απλά αγοράσουν από την αρχή ασφάλιση. Πράγμα που είτε επιβεβαιώνει τους φόβους της Ε.Ε που αναζητά τρόπους να ρυθμίσει την αγορά για να αποφεύγονται τέτοιες συμπεριφορές, είτε δείχνει πως ο υπολογισμός των ασφαλίστρων κατά την ανανέωση δεν περιλαμβάνει ούτε την μικρότερη πλέον αξία του αυτοκινήτου, ένα χρόνο μετά την πρώτη ασφάλιση, ούτε την καλή συμπεριφορά του οδηγού. Αν αυτό γίνεται επίτηδες ή όχι, δεν το ξέρει κανείς.

Εσείς λοιπόν τι κάνετε; Ανανεώνετε στα τυφλά; Ή το ψάχνετε από την αρχή; Με τόσες μηχανές αναζήτησης ασφαλίστρων υπάρχει λόγος να μην το ψάχνετε; Ή μήπως εμπιστεύεστε μόνο μία εταιρεία ή μόνο έναν ασφαλιστή και αυτό είναι το κριτήριο αγοράς σας; Τι λέτε;

«Εγκεφαλικές» δουλειές

Γιατί διάλεξες αυτό το χρώμα;

Μήπως καταστρέφεις εσύ το αυτοκίνητό σου;

Οι τιμές του Renault Captur με τον Energy 1,3 TCe

Η κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: Nissan Micra με 117 PS

Hyundai Kona VS VW T-Roc

Νιώσε ανίκητος με την GLA. It is time.

120 χρόνια Opel με 120 SUV σε μοναδικές τιμές!

Η Mercedes-AMG GLS 63;

H Αston Martin γιορτάζει τα 100 έτη ζωής της Zagato

Γιατί τα 10ετίας δείχνουν παλιά;

«Ημίγυμνη» η νέα Mercedes ΑΜG A 45

Νοιάζεται κανένας υποψήφιος για το αυτοκίνητο;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο,100 ευρώ/μήνα

NISSAN: Qashqai το απόλυτο SUV από 20.490€

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130PS από 22.550€

PEUGEOT: Nέο Peugeot 508 από 29.900€

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

MICHELIN: Επιδόσεις που φτιάχτηκαν για να διαρκούν

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »