2 φωτογραφίες »

Ράλι Μόντε Κάρλο: 8η νίκη του Οζιέ!

3.367 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2021)

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ πανηγύρισε την όγδοη νίκη του στο Ράλι Μόντε Κάρλο, συμπληρώνοντας παράλληλα 50 νίκες στο WRC! Διπλή παρουσία στο πόντιουμ για την Toyota, ενώ στο τελευταίο σκέλος μπήκε δυναμικά και κατέκτησε την τρίτη θέση ο Τιερί Νεβίλ.

Ο Γάλλος rally man της Toyota Gazoo Racing, που είχε από το Σαββατιάτικο σκέλος τα ηνία του αγώνα, κατάφερε να κερδίσει τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές διαδρομές του Κυριακάτικου, τελευταίου σκέλους και να ανοίξει περισσότερο την ψαλίδα από τον teammate του, Έλβιν Έβανς, που ακολούθησε στην δεύτερη θέση όντας πιο αργός κατά 32,6 δλ. Μάλιστα, ο Οζιέ πήρε το μέγιστο σε βαθμούς καθώς κέρδισε και την Power Stage και έτσι έφυγε από το Μόντε Κάρλο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Γκαπ, με 30 βαθμούς και την πρώτη θέση της προσωρινής κατάταξης του WRC 2021.


Το 1-2 για την Toyota έκανε ο Έβανς που κατέκτησε και την τρίτη θέση της Power Stage συλλέγοντας μερικούς πολύτιμους πόντους, ενώ σφήνα στην χθεσινή κυριαρχία της Toyota Gazoo Racing μπήκε ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai WRT που εκτόπισε τον Κάλι Ροβάνπερα στην 4η θέση «σπάζοντας» το τρία στα τρία. Σημειώστε πως ο Βέλγος ευνοήθηκε αρκετά από τον ατυχία του Φινλανδού, ο οποίος είχε ένα κλατάρισμα που τον έθεσε εκτός μάχης καθώς έπεσε περίπου 1 λεπτό πίσω από τον Νεβίλ.

Η τελευταία ειδική διαδρομή ήταν υπόθεση της Toyota, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του Ράλι Μόντε Κάρλο, αφού η τριάδα Οζιέ, Ροβάνπερα και Έβανς πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις με αυτή τη σειρά και ακολούθηκαν οι Νεβίλ και Σόρντο με Hyundai i20 Coupe WRC.


Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Hyundai
4green