3 φωτογραφίες »

O Βρετανός πιλότος μπαίνει στο νεοσύστατο πρωτάθλημα ως ιδρυτής, ιδιοκτήτης και οδηγός της ομάδας JBXE.

Στο Extreme E και ο Jenson Button

2.626 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2021)

Η νέα σειρά αγώνων Extreme E συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον «αστέρων» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τον Jenson Button να είναι ο τελευταίος από αυτούς που ανακοίνωσε τη συμμετοχή του.

Τη δική του ομάδα στο πρωτάθλημα του Extreme E ανακοίνωσε επίσημα ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Jenson Button. Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του νέου του ρόλου στη Williams F1 ως ανώτερος σύμβουλος, τώρα ο Βρετανός πιλότος μπαίνει στο νεοσύστατο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά off-road οχήματα, ως ιδρυτής, ιδιοκτήτης  και οδηγός της ομάδας JBXE.
 
Μετά την αποχώρησή του από τη F1 το 2017, ο Button έχει ασχοληθεί και με άλλα πρωταθλήματα όπως FIA World Endurance Championship, το Le Mans 24 Hours, το British GT και η σειρά Super GT και πλέον θα αγωνιστεί και στο Extreme E.
 
Όπως είναι γνωστό οι οδηγοί σε κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Extreme E είναι δύο, ένας άντρας και μία γυναίκα. Όμως ο Button δε θέλησε να αποκαλύψει από τώρα ποια θα είναι η γυναίκα συνεργάτιδά του, κάτι που θα κάνει τις επόμενες εβδομάδες πριν από την έναρξη της σεζόν στη Σαουδική Αραβία.
 
Η JBXE είναι η 10η ομάδα στο Extreme E, μετά τις Chip Ganassi Racing, Andretti United, ABT CUPRA XE, Rosberg Xtreme Racing, Team TECHEETAH, Hispano Suiza Xite Energy Team, ACCIONA | Sainz XE Team, Veloce Racing και X44. Θυμίζουμε πως η τελευταία από τις προαναφερόμενες ομάδες, είναι αυτή του Lewis Hamilton, ο οποίος για τον άντρα οδηγό επέλεξε τον «θρύλο» του WRC, Sebastien Loeb.
 
Το Extreme E, που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή της Formula E, Alejandro Agag, αναπτύχθηκε για να επισημάνει περιβαλλοντικά ζητήματα και να αναδείξει απομακρυσμένες, περιβαλλοντικά κατεστραμμένες τοποθεσίες, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες ταχύτητας. Η νέα σειρά αγώνων Extreme E αναμένεται να ξεκινήσει στη Σαουδική Αραβία τον επόμενο Μάρτιο.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda