2 φωτογραφίες »

Πέρα από τη συνολική χωρητικότητα του κινητήρα, σε αρκετούς πίνακες «τεχνικών χαρακτηριστικών» βρίσκονται άλλα δύο μεγέθη, η διάμετρος και η διαδρομή εμβόλου.

Τα «Τεχνικά» σχετικά με τον κινητήρα

32.317 Επισκέψεις στο άρθρο

Πολλές φορές μιλάμε για τον κυβισμό, είναι το πιο διαδεδομένο μέγεθος σχετικά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τι είναι με ακρίβεια. Πέρα από τη συνολική χωρητικότητα του κινητήρα, σε αρκετούς πίνακες «τεχνικών χαρακτηριστικών» βρίσκονται άλλα δύο μεγέθη, η διάμετρος και η διαδρομή εμβόλου. Γνωρίζοντας τη διάμετρο, μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε το εμβαδόν του κυλίνδρου, το οποίο μόλις πολλαπλασιαστεί με τη διαδρομή του εμβόλου (απόσταση από το ΑΝΣ στο ΚΝΣ) προκύπτει η χωρητικότητα του κυλίνδρου. Από εκεί και πέρα πολλαπλασιάζοντας την χωρητικότητα που βρήκαμε με το πλήθος των κυλίνδρων, προκύπτει η συνολική χωρητικότητα του κινητήρα. 

Ως προς την τροφοδοσία του κινητήρα, σε αρκετά εγχειρίδια θα δείτε τον τύπο τροφοδοσίας, δηλαδή αν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με σύστημα άμεσου ή έμμεσου 
ψεκασμού.

Ως προς την τροφοδοσία του κινητήρα, σε αρκετά εγχειρίδια θα δείτε τον τύπο τροφοδοσίας, δηλαδή αν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με σύστημα άμεσου ή έμμεσου ψεκασμού.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


¶λλο ένα ενδιαφέρον μέγεθος που συναντάμε σε πίνακες χαρακτηριστικών, δύσκολο ως προς την κατανόηση, είναι η σχέση συμπίεσης. Πρόκειται για ένα κλάσμα όπου στον αριθμητή βρίσκεται το άθροισμα του όγκου του κυλίνδρου και του όγκου του θαλάμου καύσης, ενώ στον παρονομαστή βρίσκεται μόνο ο όγκος του θαλάμου καύσης.

Τέλος, ως προς την τροφοδοσία του κινητήρα, σε αρκετά εγχειρίδια θα δείτε τον τύπο τροφοδοσίας, δηλαδή αν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με σύστημα άμεσου ή έμμεσου ψεκασμού. Στην πρώτη περίπτωση τα μπεκ βρίσκονται εντός του θαλάμου καύσης, όπου η έγχυση γίνεται με απόλυτο έλεγχο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο εγχυτήρας βρίσκεται πριν τη βαλβίδα εισαγωγής (καλύτερη είναι η πρώτη περίπτωση).

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center