2 φωτογραφίες »

Στην περίπτωση ζαντών και ελαστικών, οι πληροφορίες είναι κωδικοποιημένες. Ενδεικτικές μορφές είναι τα 7,5Jx17 ET43 και 225/45R17 94W για ζάντες και ελαστικά αντίστοιχα.

Τα «Τεχνικά» σχετικά με ζάντες και ελαστικά

32.395 Επισκέψεις στο άρθρο

Για το τέλος αφήσαμε χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη μη αναρτώμενη μάζα του αυτοκινήτου, δηλαδή ζάντες και ελαστικά. Εδώ για να γίνουμε πιο κατανοητοί θα αναλύσουμε τι σημαίνουν οι κωδικοποιημένες πληροφορίες, όπως το 7,5Jx17 ET43 στην περίπτωση των ζαντών και 225/45R17 94W στην περίπτωση των ελαστικών. Ξεκινώντας από τις ζάντες, το 7,5 είναι το πλάτος της ζάντας μετρημένο σε ίντσες, το J είναι το σύμβολο που υποδεικνύει πως η συγκεκριμένη ζάντα προορίζεται για αυτοκίνητο και το 17 εκφράζει τη διάμετρο της ζάντας μετρημένη επίσης σε ίντσες. Το ET43 αναφέρεται στο offset της ζάντας, δηλαδή την απόσταση (σε mm) ανάμεσα στο μέσο της ζάντας και την επιφάνεια στήριξης για την τοποθέτηση του τροχού.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Για το τέλος αφήνουμε τις διαστάσεις των ελαστικών που είναι γνωστές για τους περισσότερους. Το 225 εκφράζει το πλάτος του ελαστικού σε χιλιοστά, 45 είναι το ποσοστό επί της εκατό του προφίλ ελαστικού συναρτήσει του πλάτους πέλματος, το γράμμα «R» αναφέρεται στον ακτινικό (Radial) τύπο πλέξης του ελαστικού με ίνες, ενώ το 17 αναφέρεται στη διάμετρο της ζάντας. Τέλος, το 94 παραπέμπει σε έναν πίνακα σχετικό με το φορτίο που αντέχει το ελαστικό (στην περίπτωση του 94 μιλάμε για 670 κιλά) και το γράμμα «W» είναι ο δείκτης ταχύτητας (το W αντιστοιχεί σε 270 χλμ./ώρα).

Προηγούμενη

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
citroen