Το infotainment της νέας Lancia Ypsilon ονομάζεται SALA

Το infotainment της νέας Lancia Ypsilon ονομάζεται SALA

2.229 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2023)

- Πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2024.
- Το SALA θα λειτουργεί με την αφή ή με φωνητικές εντολές.
- Εντυπωσιάζουν οι τρεις λεπτές LED μπάρες στο εξωτερικό.
- Η Ypsilon θα είναι η μοναδική νέα Lancia με θερμικά μοτέρ.

Πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2024

Η Lancia συνεχίζει την καμπάνια των teaser για τη νέα Ypsilon, η αποκάλυψη της οποίας είναι προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο του 2024. Το νέο βίντεο που δημοσίευσε στρέφεται πάλι στο εσωτερικό (νωρίτερα έχουμε δει και μία εικόνα) το οποίο μας αποκαλύπτει το σύστημα infotainment  που ονομάζεται SALA.

Το SALA θα λειτουργεί με την αφή ή με φωνητικές εντολές

Η ιταλική μάρκα δεν αναφέρει πολλά για αυτό. Λέει ωστόσο πως τα αρχικά SALA, σημαίνουν Sound Air Light Augmentation. Το σύστημα ψυχαγωγίας της νέας Ypsilon έχει σχεδιαστεί για να μπορούν οι χρήστες να αλληλεπιδράσουν μαζί του αγγίζοντας την οθόνη ή χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές. Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα SALA είναι κάτι περισσότερο από ένα αρκτικόλεξο, καθώς σημαίνει σαλόνι στα ιταλικά, και αυτό αντανακλά τον στόχο της εταιρείας οι χρήστες του SALA να αισθάνονται σα να είναι στο σαλόνι του σπιτιού τους. Η Lancia δεν υπεισέρχεται σε πολλές λεπτομέρειες αλλά είπε πως μπορούμε να περιμένουμε δύο οθόνες υψηλής ευκρίνειας καθώς και πλήρως προσαρμόσιμο, εστιασμένο σε widget λογισμικό. Θυμίζουμε πως στην πρώτη teaser εικόνα της εταιρείας παρουσιάστηκε το ίδιο μέρος της καμπίνας, της ειδικής έκδοσης Edizione Limitata Cassina για την ηλεκτρική Ypsilon, που θα είναι και η πρώτη που θα αποκαλυφθεί.

Εντυπωσιάζουν οι τρεις λεπτές LED μπάρες στο εξωτερικό

Νωρίτερα η Lancia έχει δημοσιεύσει και την πρώτη εικόνα από το μπροστινό εξωτερικό μέρος της νέας Ypsilon. Σε αυτό Μπορούμε να δούμε τρεις εξαιρετικά λεπτές λεπίδες φωτός LED διατεταγμένες σε σχήμα Y που λειτουργούν ως φώτα ημέρας. Το όνομα της μάρκας είναι παρών ολογράφως χαμηλά στο καπό, ενώ οι βασικοί προβολείς φαίνεται πως είναι τοποθετημένοι στις άκρες του μπροστινού προφυλακτήρα. Από κει και πέρα, όπως σας παρουσιάσαμε πριν από κάποιες ημέρες, ένα πρωτότυπο χωρίς καμουφλάζ έπεσε σε ένα αρδευτικό κανάλι. Όταν τα συνεργεία κλήθηκαν να το ανασύρουν επιβεβαιώθηκε πως η Ypsilon θα έχει στο πίσω μέρος κυκλικά φώτα.

Η Ypsilon θα είναι η μοναδική νέα Lancia με θερμικά μοτέρ

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως η Lancia Ypsilon αναμένεται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Θα είναι η μοναδική νέα Lancia που θα προσφέρεται με επιλογή κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς τα δύο επόμενα μοντέλα που έχουν επιβεβαιωθεί θα είναι μόνο ηλεκτρικά.  

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
test center