WRC Πορτογαλίας: Εύκολη νίκη για Evans

2.478 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2021)

Ο Elfyn Evans πήρε την τέταρτη νίκη της καριέρας του, κερδίζοντας το ράλι Πορτογαλίας και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στο οδηγών.

Ο Βρετανός οδηγός της Toyota Gazoo Racing, που ευνοήθηκε από την χθεσινή ατυχία του Ott Tanak, άφησε πίσω του την απογοήτευση από την ήττα του στο ράλι Κροατίας για μερικά δευτερόλετα και πήρε τη νίκη στην Πορτογαλία, πλασάροντας τον εαυτό μόλις 2 βαθμούς πίσω από τον ομόσταβλό του, πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Sebastian Ogier.



Ο Evans δεν ρίσκαρε, αλλά βρήκε καλό ρυθμό και άνοιξε την ψαλίδα που τον χώριζε από τον δεύτερο Dani Sordo από τα 10,7 δλ. στα 28,3 δλ.. Καμία αλλαγή στην πρώτη τριάδα σε σχέση με την κατάταξη του σαββατιάτικου σκέλους, με τον Sebastian Ogier να τερματίζει στην τρίτη θέση, κερδίζοντας παράλληλα και τρεις έξτρα βαθμούς από την τρίτη θέση στην εντυπωσιακή Power Stage «Fafe» με το γνώριμο άλμα. Μια Power Stage στην οποια επικράτησε ο Ott Tanak έχοντας πίσω του τον Thierry Neuville κατά 1,6 δλ.. Η έξυπνη επιλογή ελαστικών και τα προβλήματα για εκείνους που είχαν μπροστά τους επέτρεψαν στον Ogier να ανέβει σταθερά στη σειρά ενώ το διπλό βάθρο της Toyota διεύρυνε τη διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στους 37 πόντους.

Πίσω από την τριάδα του πόντιουμ βρέθηκε ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta της Toyota Gazoo Racing, κάνοντας ρεκόρ καριέρας αφού αυτή είναι η υψηλότερη θέση του σε τελική κατάταξη, ενώ στην ενδοοικογενειακή διαμάχη της Ford επικράτησε ο Gus Greensmith, όντας μόλις 10,7 δλ. ταχύτερος από τον Andrien Fourmaux.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι για τις 3-6 Ιουνίου στην Σαρδηνία. Μέχρι τότε, δείτε την τελική κατάταξη του Ράλι Πορτογαλίας, αλλά και την βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών.




Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
Audi