WRC Rally Κεντρικής Ευρώπης 2023
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC Rally Κεντρικής Ευρώπης 2023

WRC Rally Κεντρικής Ευρώπης 2023: Rovanpera ημίχρονο, Neuville τελικό

5.440 Επισκέψεις στο άρθρο (28/10/2023)

- Πρώτος ο Neuville, «προσπέρασε» τον 2ο πλέον Rovanpera
- Τρίτος ο Ott Tanak με πάνω από 1 λεπτό διαφορά
- Αποχαιρέτησε τις ελπίδες για τίτλο ο Elfyn Evans λόγω εξόδου
- Τρομακτικό ατύχημα για τον Lappi την Παρασκευή

Ανατροπές και δράματα στο WRC Rally Κεντρικής Ευρώπης

Γεμάτο ανατροπές και πλούσιο σε δράση το Rally Κεντρικής Ευρώπης που «ταξιδεύει» σε τρεις χώρες (Αυστρία, Τσεχία και Γερμανία) και αποτελεί τον 12ο και προτελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally 2023.

Το τέλος της αγωνιστικής δράσης την Παρασκευή βρήκε τον Kalle Rovanpera στην πρώτη θέση της κατάταξης και πολύ κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου παγκόσμιου τίτλου στο WRC με ένα μαξιλαράκι ασφαλείας 36,4 δλ. από το δεύτερο Thierry Neuville. Ο νεαρός οδηγός της Toyota Gazoo Racing κέρδισε τις τέσσερις από τις έξι ειδικές της ημέρας, η οποία σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Esappeka Lappi (σ.σ. ευτυχώς και τα δύο μέλη του πληρώματος βγήκαν σώοι από το Hyundai i20 N Rally1).

Από εκεί και πέρα, ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Elfyn Evans, βρέθηκε στην τρίτη θέση και είδε τις ελπίδες του για τον τίτλο να εξανεμίζονται σταδιακά, όντας 47,2 δλ. πίσω από τον Φινλανδό και 10,8 δλ. από τον Βέλγο. Παρόλα αυτά, το σημερινό Σαββατιάτικο σκέλος έφερε τα πάνω κάτω για πολλά πληρώματα.

Σημειώστε πως, αυτή τη στιγμή ο Rovanpera έχει προβάδισμα 31 βαθμών από τον δεύτερο Evans, ενώ οι βαθμοί που «παίζουν» μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι 60.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
SEAT