Το CX-30 είναι η νέα crossover πρόταση της Mazda, που ήρθε να τοποθετηθεί ακριβώς ανάμεσα στo μικρό CX-3 και στο CX-5 διαθέτοντας κομψό σχεδιασμό, ευχάριστα οδικά χαρακτηριστικά και premium φιλοσοφία.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το CX-30 είναι η νέα crossover πρόταση της Mazda, που ήρθε να τοποθετηθεί ακριβώς ανάμεσα στo μικρό CX-3 και στο CX-5 διαθέτοντας κομψό σχεδιασμό, ευχάριστα οδικά χαρακτηριστικά και premium φιλοσοφία. Τι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει;

Mazda CX-30

2.664.717 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

To Mazda CX-30 είναι η απάντηση της Mazda στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV/Crossover μοντέλων. Με επίκεντρο τον ξεχωριστό αισθητικό και οδηγικό του χαρακτήρα, τον ποιοτικό και high-tech εσωτερικό διάκοσμο και την πλούσια γκάμα κινητήρων και μετάδοσης, το CX-30 αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της Mazda αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




Με μήκος 4.395 χλστ. και ύψος 1.540 χλστ., το CX-30 είναι περίπου 7 εκατοστά κοντύτερο και 10 εκατοστά υψηλότερο από το μικρομεσαίο Mazda 3 στο οποίο βασίζεται. Αισθητικά είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και κομψά μοντέλα της κατηγορίας, με την σχεδιαστική γλώσσα Kodo της Mazda να απογειώνεται όσον αφορά στον συνδυασμό δυναμισμού και πολυτέλειας.



Aντίστοιχα ξεχωριστό είναι και στο εσωτερικό του. Βασιζόμενο και εδώ στο Mazda 3, ο εσωτερικός διάκοσμος είναι ευχάριστος με έκδηλη την premium υπόστασή του τόσο σε υλικά, όσο σε συναρμογή και φινίρισμα. H 8,8 ιντσών οθόνη του συστήματος infotainment ενσωματώνεται πιο όμορφα στο ταμπλό δίπλα από τον πίνακα οργάνων και σε συνδυασμό με αυτόν δημιουργούν μια οδηγοκεντρική αλλά και σύγχρονη εικόνα που ενισχύεται και από την σπορ θέση οδήγησης. Οσον αφορά στους χώρους, αυτοί είναι καλοί για 4 επιβάτες, με το χώρο για τις αποσκευές τους να έχει ικανοποιητικό όγκο 430 λίτρων και να διαθέτει μεγάλο άνοιγμα και σχετικά χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.



Το CX-30 δανείζεται όπως είναι λογικό και την μηχανική παλέτα του Mazda 3. Ο 2λιτρος SkyActiv-G βενζινοκινητήρας αποδίδει 122 άλογα και 213 Νm ροπής ενώ διατίθεται και με τον νέο  πρωτοποριακό, υψηλής συμπίεσης, κινητήρα SkyActiv-X με 180 άλογα και 224 Νm ροπής στις 3.000 σ.α.λ.. Και οι δύο αυτοί κινητήρες βενζίνης επωφελούνται από το M Hybrid ήπια υβριδικό σύστημα των 24 Volt επιτυγχάνοντας καλές τιμές κατανάλωσης και χαμηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων. Στο diesel, η μόνη επιλογή είναι ο 1.800άρης SkyActiv-D με απόδοση 116 άλογα και 270 Nm ροπής που διακρίνεται και αυτός για την ικανότητά του αλλά και την περιορισμένη κατανάλωσή του. Όλες οι εκδόσεις του Mazda CX-30 συνδυάζονται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματη μετάδοση, ενώ οι εκδόσεις με τον Skyactiv-X κινητήρα μπορούν προαιρετικά να συνδυαστούν και με το i-Activ σύστημα τετρακίνησης της Mazda.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

Hyundai
4green