Τα χειρότερα μικρά σε χώρους για τους πίσω επιβάτες

38.707 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2023)
Τα χειρότερα μικρά σε χώρους για τους πίσω επιβάτες
2 Φωτογραφίες »

Πόσο εύκολα θα χωρέσουν τα πόδια σου στο πίσω κάθισμα αν είσαι μετρίου αναστήματος; Παρακάτω αποκαλύπτουμε τα χειρότερα μικρά σε αέρα για τα γόνατα, σύμφωνα πάντα με τη μεζούρα του AutoΤρίτη Test Center.

Πίσω κάθισμα για... παιδάκια

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που φέρνουν τα μικρά αυτοκίνητα στην πρώτη θέση των εγχώριων πωλήσεων. Το προσιτό κόστος αγοράς, η ευελιξία κίνησης εντός πόλης, η χαμηλή κατανάλωση είναι μερικές παράμετροι που τσεκάρει ένας υποψήφιος αγοραστής προτού στραφεί σε ένα supermini. Δύσκολα θα βρεις κάποιον να βάλει σε προτεραιότητα τους άπλετους χώρους στην συγκεκριμένη κατηγορία, όμως υπάρχει μία απόσταση από ένα ικανοποιητικό σε χώρους αυτοκίνητο σε σχέση με ένα άβολο μοντέλο. Εστιάζοντας στον χώρο της καμπίνας των πίσω επιβατών, πάμε να δούμε τα 5 μικρά supermini με τον λιγότερο «αέρα» για τα γόνατα.

Στο Citroen C3 τα γόνατά σου θα βρουν στην πλάτη του μπροσινού καθίσματος

Το supermini με τον μικρότερο «αέρα» για τα πόδια των πίσω επιβατών είναι το Citroen C3. Σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center και προσομοίωση ανθρώπου ύψους 1,75 μ. και 75 κιλών, το γαλλικό μικρό έχει 6,5 εκ. περιθώριο προτού ακουμπήσουν τα γόνατά σου στο μπροστινό κάθισμα. Επόμενο στην λίστα της κατάταξης έρχεται το Peugeot 208 που έχει «αέρα» για τα γόνατα των πίσω 8,2 εκ., ελάχιστα μικρότερο από τα 8,6 εκ. του Mazda 2 που έρχεται στην τρίτη θέση. Μάλιστα το Mazda 2 έχει και το μικρότερο χώρο αποσκευών σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα που συναντάμε εδώ, κάτι που οφείλεται και στις compact εξωτερικές του διαστάσεις. 


Με «αέρα» για τα πόδια στα 6,5 εκατοστά, το Citroen C3 έχει τον λιγότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες του.
2 Φωτογραφίες »

Με «αέρα» για τα πόδια στα 6,5 εκατοστά, το Citroen C3 έχει τον λιγότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες του.

Audi A1 και Renault Clio κλείνουν την 5άδα των στριμόχωρων

Στην 4η και 5η χειρότερη θέση ως προς τα γόνατα των πίσω επιβατών βρίσκουμε τα Audi A1 Sportback και Renault Clio. Και στα 2 μοντέλα, με το κάθισμα του οδηγού στην πιο χαμηλή θέση (αν υπάρχει ρύθμιση του ύψους), την πλάτη κάθετη και με τη θέση αυτή σταθερή μετρήσαμε 9,6 εκ. περιθώριο. Και πάλι, την γενική εικόνα ευρυχωρίας του αυτοκινήτου διαμορφώνουν οι λοιπές μετρήσεις, όπως τα μόλις 1,4 εκ. «αέρα» για το κεφάλι στο Audi (χειρότερη μέτρηση στο AutoΤρίτη) ή τα 391 λτ. πορτ-μπαγκάζ του Clio (2ο στην κατηγορία).

Αναλυτικά τα 5 μικρά αυτοκίνητα με τον λιγότερο χώρο για τα γόνατα

Μάρκα/Μοντέλο Τιμή από Για Γόνατα πίσω επιβατών (εκ.) Χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ (λίτρα)
Citroen C3 17.000 6.5 300
Peugeot 208 19.500 8.2 309
Mazda 2 17.140 8.6 250
Audi A1 Sportback 21.900 9.6 335
Renault Clio 20.570 9.6 391

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center