Ποια χωράνε μέχρι tablet; Τι μπαίνει στα ντουλαπάκια σε 6 μικρά SUV

42.233 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2024)
Ποια χωράνε μέχρι tablet; Τι μπαίνει στα ντουλαπάκια σε 6 μικρά SUV
5 Φωτογραφίες »

- Μαλακή επένδυση και θήκες για κάρτες & κέρματα στο ντουλαπάκι του Kamiq
- Σε Puma & Stonic δεν χώρεσε το tablet, λόγω δεύτερης θήκης & χαμηλού ύψους αντίστοιχα
- Yaris Cross, 2008 & Mokka τα μόνα χωρίς φωτάκι αλλά χώρεσαν τα πάντα!

Έτσι αξιολογούμε το ντουλαπάκι του συνοδηγού

Κάθε μοντέλο που περνάει από την πόρτα του γκαράζ του AutoΤρίτη γίνεται… φύλλο και φτερό αφού υποβάλλεται σε εξαντλητικές δοκιμές (δείτε εδώ ποιες είναι οι μετρήσεις του AutoΤρίτη και πως γινονται) που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Παρακάτω εξετάζουμε άλλη μία -σημαντική- παράμετρο που είναι το «πόσο μεγάλο είναι το ντουλαπάκι του συνοδηγού».

Για την μέτρηση αυτή ορίσαμε ποια είναι τα σημαντικά αντικείμενα που πρέπει να χωράει το ντουλαπάκι ενός αυτοκινήτου και στη συνέχεια αξιολογούμε επιπλέον παραμέτρους όπως αν υπάρχουν έξυπνες θήκες για κάρτες κέρματα κτλ., φωτάκι, ψυχρός-θερμός αέρας, την ποιότητα κατασκευής ή άλλα σημεία ενδιαφέροντος, πάντα από τη μεριά του χρήστη.
Παρακάτω θα βρείτε την αξιολόγησή μας σε 6 δημοφιλή SUV πόλης, ενώ τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιούμε κάθε φορά είναι τα:

  • Έγγραφα αυτοκινήτου
  • Βιβλιαράκι αυτοκινήτου (του κατασκευαστή)
  • Μικρό σφυρί
  • Φορτιστής κινητού με καλώδιο
  • Στυλό - μπλοκάκι
  • Υγρά μαντηλάκια, σε μικρή συσκευασία
  • Μικρό αντισηπτικό μπουκαλάκι
  • Πορτοφολάκι με ελάχιστα χρήματα
  • 2ο ζευγάρι γυαλιά
  • Tablet (10 ιντσών)
  • Μικρός φακός
  • 1 προσωπικό αντικείμενο (τσίχλες)

Toyota Yaris Cross: Τα χώρεσε όλα

Το κορυφαίο σε πωλήσεις SUV πόλης του 2023, Toyota Yaris Cross φημίζεται για το πρακτικό και εργονομικό εσωτερικό με τις άφθονες θήκες του. Θυμίζουμε τα σωστά τοποθετημένα μπουτόν στην κεντρική κονσόλα (drive mode, EV mode) που θα εξυπηρετήσουν τον οδηγό, ενώ η μεγάλη θήκη για το κινητό, κάτω από την κεντρική οθόνη, θα βολέψει πάρα πολύ. Όσον αφορά το ντουλαπάκι του συνοδηγού, φούλαρε στο 100% με τα αντικείμενα που θέλαμε να χωρέσουμε. Παρότι αρχικά δεν σου γεμίζει το μάτι, είναι τελικά ευρύχωρο για το μέγεθός του! Η εσωτερική κατασκευή του είναι από πλαστικό, θα θέλαμε και κάποιο φωτάκι για τις βραδινές ώρες.

Peugeot 2008: Γέμισε στο μισό, διαθέτει εξαερισμό

Η premium στόχευση στην ποιότητα κατασκευής και ο hi-tech ψηφιακός διάκοσμος είναι οι βασικοί πυλώνες στην καμπίνα του Peugeot 2008, το οποίο όμως ξεχωρίζει και για την ευρυχωρία του. Είτε αναφερόμαστε στους εσωτερικούς χώρους (ένα από τα κορυφαία SUV πόλης), είτε για την πρακτικότητα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού του. Παρότι κι εδώ θα θέλαμε κάποιο φωτάκι, το πλαστικής εσωτερικής κατασκευής γέμισε μόλις στο... μισό από τα εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας. Σε αυτό εξυπηρετεί το μικρό σε όγκο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου όπου βάλαμε τα χαρτιά. Γενικότερα πρόκειται για ένα ευμέγεθες σχετικά ντουλαπάκι, με διαμορφούμενους χώρους μέσα του και έξτρα δυνατότητα το σύστημα εξαερισμού.

Ford Puma: Έχει extra θήκη-ράφι

Με κυρίως πορτ-μπαγκαζ 436 λίτρων και ένα δεύτερο κρυφό χώρο 80 λίτρων, με τάπα αποστράγγισης για να πλένεται (MegaBox), το Ford Puma έχει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας των μικρών SUV. Στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, πάντως, μας... περίσσεψε το tablet, όμως τα υπόλοιπα αντικείμενα γέμισαν μόλις το 1/4 με 1/5 του διαθέσιμου χώρου. Κατασκευασμένο από απλό πλαστικό και με φωτάκι για το σκοτάδι, δεν είχε ειδική θήκη για τα χαρτιά, αλλά ένα μικρό βιβλιαράκι για το service. Από εκεί και πέρα, είχε μία 2η θήκη επάνω, σαν ραφάκι, λόγω της οποίας δεν χώρεσε εντέλει και το tablet.

Σελίδα 2Τι χωράει το ντουλαπάκι σε Kia Stonic, Opel Mokka & Skoda Kamiq
Mercedes
SEAT