• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Tα νέα εντυπωσιακά και τραβηγμένα στις άκρες φώτα σε συνδυασμό με την μάσκα και τον αιχμηρό προφυλακτήρα αποτελούν χαρακτηριστικά στυλιστικά στοιχεία του νέου Leon.

Αν θα λέγεται «Leon» το νέο ηλεκτρικό μικρομεσαίο της SEAT είναι κάτι που παραμένει ανοικτό. Το πιο σημαντικό είναι η αυτονομία των 400+ χλμ. και η τιμή ίσως και κάτω από 25.000 ευρώ!

Η 4η γενιά του SEAT Leon θα παρουσιαστεί στα μέσα περίπου του 2019 και προς τα παρόν δύο πράγματα είναι δεδομένα: Η πλατφόρμα MQB και η σχεδίαση, που θα είναι εξέλιξη της σημερινής.

Αποκλειστικό: Νέο SEAT Leon

35.894 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/4/2019
 

Ακόμα πιο… Leon! Η SEAT σκοπεύει στα μέσα του 2019 να φέρει στην αγορά την 4η γενιά του Leon, η οποία θα ενισχύει ακόμα περισσότερο τα δυναμικά της χαρακτηριστικά σε εμφάνιση και οδική συμπεριφορά ενώ θα προσθέσει κι άλλα στοιχεία όπως την ηλεκτροκίνηση.

What is new
- 4η γενιά SEAT Leon
- Πιο σπορ σχεδίαση
- Μέχρι 350 άλογα
- Για πρώτη φορά σε υβριδικό και ηλεκτρικό
- Στα μέσα του 2019

Γενική επίθεση ετοιμάζει η SEAT με την παρουσίαση πληθώρας νέων μοντέλων την επόμενη τριετία, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου Έρευνας και Εξέλιξης της ισπανικής φίρμας, Ματίας Ράμπε «η SEAT θα παρουσιάσει 6 ή 7 καινούργια μοντέλα με τα περισσότερα από αυτά να είναι εντελώς νέα». Σημαντικός παίκτης στην ανάπτυξη, που προσδοκά η SEAT είναι φυσικά το επόμενο SEAT Leon, που σαν όνομα εκπροσωπεί από το 1998 τη φίρμα στη δημοφιλή μικρομεσαία κατηγορία. 

Εξελίσσεται το στυλ με νέες αναλογίες
Η 4η γενιά του SEAT Leon θα παρουσιαστεί το β΄ εξάμηνο του 2019 και προς τα παρόν δύο πράγματα είναι δεδομένα: Πρώτον ότι θα βασίζεται στη διάσημη πλέον πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, η οποία ξεχωρίζει για το χαμηλό βάρος, την αυξημένη ακαμψία, αλλά και τη βιομηχανική ευελιξία της, η οποία της επιτρέπει να έχει εφαρμογή σε πλήθος μοντέλων, ανεξάρτητο από το μέγεθος και το χαρακτήρα τους.

To επόμενο σίγουρο είναι η πιο σπορτίφ σχεδίαση, όπως αυτή είναι έκδηλη από τη νεότερη, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική φωτογραφία που δημοσιεύουμε εδώ. Είναι εμφανές ότι το νέο ισπανικό μικρομεσαίο χάτσμπακ μοντέλο θα αλλάξει αρκετά χωρίς όμως ριζικές επεμβάσεις. Η ισπανική φίρμα προσβλέπει σε ένα πιο δυναμικό μοντέλο το οποίο όμως όλοι θα μπορούν να αναγνωρίσουν ως Leon.

Tα νέα εντυπωσιακά και τραβηγμένα στις άκρες φώτα σε συνδυασμό με τη νέα εξάγωνη μάσκα και τον αιχμηρό προφυλακτήρα αποτελούν χαρακτηριστικά στυλιστικά στοιχεία του νέου Leon. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αρκετά χαμηλή γραμμή της οροφής τονίζουν περισσότερο το αυξημένο πλάτος, που αναμένεται να έχει το Leon. To χαρακτηριστικό νεύρο στο πλάι θα διατηρηθεί 100%, ενώ ιδιαίτερα δυναμικό δείχνει και το πίσω μέρος με τα οριζόντια φώτα να αγκαλιάζουν την κολόνα και να «μπαίνουν» στο πίσω καπό.

Πληροφορίες για το σχεδιασμό της καμπίνας δεν υπάρχουν ακόμα, ωστόσο αναμένεται βελτίωση της απτής ποιότητας και φυσικά αύξηση των ψηφιακών μέσων προβολής της πληροφορίας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό θα ορίζουν πλέον όχι μόνο την ευκολία του χειρισμού αλλά θα επηρεάζουν και την αισθητική. Μια μικρή αύξηση του μεταξονίου θα ενισχύσει την ευρυχωρία της καμπίνας, αλλά και τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, η οποία αναμένεται να φτάσει στα 400 λτ..

Από 1,0 λτ. και έως 350 ίππους
Σχετικά με τη γκάμα των κινητήρων αναμενόμενη είναι η παρουσία των TSI συνόλων στα 1,0 και 1,5 λτ. με 110 και 150 ίππους αντίστοιχα, καθώς και του 1,6 TDI πετρελαιοκινητήρα. Oι εκδόσεις βενζίνης θα φέρουν ειδικά φίλτρα σωματιδίων ώστε να είναι εναρμονισμένες με τις νέες μεθόδους μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων, ενώ οι κινητήρες diesel θα διαθέτουν σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης (SCR) με υγρό εξάτμισης Adblue.

Η κορυφαία έκδοση CUPRA, η οποία θα παράγεται από τη νέα και ομώνυμη υποδιεύθυνση της SEAT, αναμένεται να έχει απόδοση περί τα 350 άλογα δίνοντας ξανά στο Leon τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου παραγωγής της SEAT.

Εκτός από τις συμβατικές εκδόσεις, το νέο SEAT Leon θα διαθέτει και 2 υβριδικές: Μία Plug-in άμεσα διαθέσιμη από το λανσάρισμα του μοντέλου με τις τεχνολογικές λύσεις, που γνωρίζουμε από το υπάρχον VW Golf GTE με τον 1,5 TSI όμως κάτω από το καπό και τη συνολική απόδοση μαζί με το ηλεκτρικό μοτέρ να υπερβαίνει αρκετά τους 200 ίππους. Θα υπάρχει βέβαια δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για περίπου 50 χλμ. ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρξει και μία ήπια υβριδική παραλλαγή η οποία θα χρησιμοποιεί το 48V ηλεκτρικό κύκλωμα του αντίστοιχου VW Golf όγδοης γενιάς.

Και αμιγώς ηλεκτρικό
Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα, στα μέσα του 2020 δηλαδή, το επερχόμενο νέο SEAT Leon θα διατεθεί και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία ουσιαστικά θα είναι η ισπανική εκτέλεση της συνταγής VW I.D βασισμένη στην ίδια MEB πλατφόρμα της VW.

H σχεδίαση του ηλεκτρικού Leon (είναι προς το παρόν άγνωστο αν θα χρησιμοποιεί το όνομα των συμβατικών εκδόσεων) θα είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη, όπως άλλωστε φαίνεται και από την σχετική ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική μας φωτογραφία, με αποκλειστικά χρώματα και «κλειστή» μάσκα στο εμπρός μέρος προς χάρη της αεροδυναμικής. Θα είναι και ψηλότερο μιας και οι μπαταρίες θα τοποθετηθούν στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Το πιο σημαντικό στοιχείο για την ηλεκτρική έκδοση του SEAT Leon είναι πως αυτή θα έχει αυτονομία άνω των 400 χλμ. και τιμή ίσως και κάτω από 25.000 ευρώ!

93 διαθέσιμα άρθρα για SEAT  LEON