Tο Rapid βασίζεται σε δοκιμασμένα μηχανικά μέρη, με νέο όμως πλαίσιο.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο Rapid βασίζεται σε δοκιμασμένα μηχανικά μέρη, με νέο όμως πλαίσιο.

Δοκιμή: Skoda Rapid 1,4 TSI DSG7

40.553 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2013)

Το νέο Rapid συμπληρώνει το κενό της Skoda, ανάμεσα στη μικρή Fabia και στη μεγαλύτερη πλέον Octavia, ως ένα μικρομεσαίο σεντάν. Θέλει να δώσει και έμφαση στην προσιτή τιμή. Όχι όμως και η «αλμυρή» έκδοση 1,4 TSI.

+ Χώροι για γόνατα, Αποσκευές και μικροαντικείμενα, Στιβαρότητα εσωτερικού, Ευελιξία, Aνεση ανάρτησης
- Τιμή, Σκληρά πλαστικά, «Αέρας» για τα κεφάλια πίσω, Κατανάλωση
Το νέο Rapid είναι το έβδομο μοντέλο στη γκάμα της Skoda και ο ρόλος του είναι κομβικός. ΑφΆ ενός η προσθήκη του στο πορτφόλιο της τσέχικης φίρμας θα κλείσει την «τρύπα» ανάμεσα στη Fabia και την Octavia, αφΆ ετέρου θα κάνει πιο εφικτό το στόχο των 1,5 εκατ. συνολικών πωλήσεων για τη Skoda μέχρι το 2018. 
Τo καλύτερο για την τσέχικη φίρμα είναι πως, το Rapid βασίζεται σε δοκιμασμένα μηχανικά μέρη και έτσι, χωρίς κάποια ουσιαστική καινοτομία, μπορεί να είναι ανταγωνιστικό σε τιμές. Η σημασία που έχει το Rapid για τη Skoda φαίνεται και από το ότι, σε αυτό, η τσέχικη φίρμα  λανσάρει όλα τα χαρακτηριστικά της νέας σχεδιαστικής της φιλοσοφίας.
Μικρομεσαίο σαν… μεσαίο
Βασισμένο σε μια «ξεχειλωμένη» εκδοχή του πατώματος της Fabia, το Rapid φτάνει σε μήκος τα 4,483 μ. Δείχνει και έχει τις αναλογίες ενός κλασικού σεντάν, αλλά όπως και στην Octavia, υπάρχει πίσω 5η πόρτα. 
Το  ολοκαίνουριο σήμα στην αιχμή του καπό, η νέα στενή και με χρωμιωμένο περίγραμμα μάσκα, οι στενοί προβολείς και τα φώτα ομίχλης δημιουργούν ένα  μάλλον συντηρητικό, αλλά συνολικά καλαίσθητο σύνολο, που αν μη τι άλλο καταφέρνει να κρύψει τις πληθωρικές διαστάσεις του Rapid.

Δείχνει και έχει τις αναλογίες ενός κλασικού σεντάν, αλλά στο Skoda Rapid, υπάρχει πίσω 5η πόρτα

Δείχνει και έχει τις αναλογίες ενός κλασικού σεντάν, αλλά στο Skoda Rapid, υπάρχει πίσω 5η πόρτα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw