Δοκιμή μεταχειρισμένου: MINI Clubman diesel
6 Φωτογραφίες »

Δοκιμή μεταχειρισμένου: MINI Clubman diesel

5.473 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2024)

Είναι πιο πρακτικό από τα «απλά» MINI χωρίς να χάνει σε στυλ.
Οι πιο συνηθισμένες ζημιές είναι στα ημιαξόνια και στο start-stop.
Μετά από 7 χρόνια έχει ξεβάψει το δερμάτινο κάθισμα του οδηγού.
Μεταχειρισμένα κοστίζουν περίπου 23.000 ευρώ.

Είναι πιο πρακτικό από τα «απλά» MINI χωρίς να χάνει σε στυλ

Το MINI Clubman καταφέρνει να συνδυάζει την ρετρό ξεχωριστή εμφάνιση των 3θυρων MINI με περισσότερη ευρυχωρία, αφού είναι ικανό να φιλοξενήσει ακόμα και 5 ενήλικες επιβάτες. Η πόρτα του χώρου αποσκευών είναι διαιρούμενη και το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 360 λίτρα.
Στο δρόμο το MINI Clubman παραμένει ιδιαίτερα fun to drive, αν και οι μεγαλύτερες διαστάσεις που έχει το κάνουν λιγότερο άμεσο συγκριτικά με το 3θυρο MINI.

Οι πιο συνηθισμένες ζημιές είναι στα ημιαξόνια και στο start-stop

Το μοντέλο που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο έχει πετρελαιοκινητήρα 2 λίτρων που αποδίδει 150 άλογα και έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Κατά την οδήγηση τα μηχανικά σύνολα λειτουργούν σωστά, χωρίς να παρατηρούνται αρρυθμίες και τριγμοί.
Οι περισσότερες αναφορές ζημιών του MINI Clubman αφορούν στα ημιαξόνια και σε διακοπές στη λειτουργία του συστήματος start-stop.

Μετά από 7 χρόνια έχει ξεβάψει το δερμάτινο κάθισμα του οδηγού

Η μόνη φθορά που παρατηρήθηκε στο εσωτερικό του MINI Clubman είναι στη δερμάτινη ταπετσαρία του καθίσματος του οδηγού, το χρώμα της οποίας έχει αλλοιωθεί σε ένα τμήμα της. Κατά τα άλλα η καμπίνα του μοντέλου διατηρείται σε καλή κατάσταση, χωρίς γρατζουνιές και σημάδια στις επιφάνειές της.

Μεταχειρισμένα κοστίζουν περίπου 23.000 ευρώ

Τα MINI Clubman δεύτερης γενιάς έχουν τιμές που ξεκινούν από 15.000 ευρώ και ξεπερνούν τα 35.000 ευρώ, με το μέσο όρο να κυμαίνεται στα 23.000 ευρώ.
Τα MINI Clubman Cooper D με diesel κινητήρα 150 ίππων, όπως αυτό που δοκιμάσαμε ως μεταχειρισμένο, κοστίζουν από 15.000 έως 26.000 ευρώ.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τη δοκιμή του μεταχειρισμένου MINI Clubman Cooper D, ενώ αν κάνετε κλικ εδώ θα δείτε όλες τις δοκιμές μεταχειρισμένων του AutoTriti.
 

Σελίδα 2Το Clubman είναι πιο πρακτικό από τα «απλά» MINI χωρίς να χάνει σε στυλ
Σελίδα 3Οι πιο συνηθισμένες ζημιές στο MINI Clubman είναι στα ημιαξόνια και στο start-stop
Σελίδα 4Μετά από 7 χρόνια έχει ξεβάψει το δερμάτινο κάθισμα του οδηγού
Σελίδα 5Τα μεταχειρισμένα MINI Clubman κοστίζουν περίπου 23.000 ευρώ
ford
NISSAN