• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Όταν το value for money μπαίνει στη μέση, το παιχνίδι ανάμεσα σε CNG & diesel αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Skoda Octavia: Φυσικό αέριο ή πετρέλαιο;

Διαβάστηκε από 128707 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/4/2018

Αέριο ή πετρέλαιο; Συγκρίνουμε την Skoda Octavia G-Tec (βενζίνη και φυσικό αέριο), με την diesel έκδοσή της (TDI) για να δούμε ποιο καύσιμο υπερτερεί!

 
Το diesel χάνει ως καύσιμο και αυτό δυσκολεύει πολύ τους κατασκευαστές, ενώ οι πωλήσεις δείχνουν την απομάκρυνση του κοινού από αυτό. Τουλάχιστον στους μικρούς κινητήρες (κάτω των 1,6 λίτρων), τα πετρελαιοκίνητα έχουν χάσει προ πολλού τη μάχη από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα με τα τελευταία να «μαστίζονται» κυρίως από την τιμή της βενζίνης (όπως διαμορφώνεται τουλάχιστον στην Ελλάδα μετά τους φόρους). Η ανάγκη για μειωμένο κόστος μετακίνησης όμως θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τους περισσότερους, με αποτέλεσμα νέες τεχνολογίες και αυτοκίνητα εναλλακτικού καυσίμου να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Το φυσικό αέριο είναι ένα τέτοιο καύσιμο και αποτελεί την οικονομικότερη στην αγορά και τη χρήση «πράσινη» λύση. Η εξέλιξη του στη χώρα μας γίνεται με αλματώδεις ρυθμούς, κάτι που φαίνεται τόσο από την σταδιακή αύξηση των πρατηρίων σε όλη την επικράτεια, όσο και από το λανσάρισμα νέων μοντέλων που εισάγουν στη γκάμα τους κινητήρες διπλού καυσίμου με CNG. Τα αυτοκίνητα διπλού καυσίμου CNG (βενζίνη και φυσικό αέριο) είναι λοιπόν αρκετά και είναι σε θέση να καλύψουν κάθε ζήτηση, από το μικρότερο VW eco up! μέχρι και το Audi A4. Το φυσικό αέριο βρίσκει εφαρμογή και σε επαγγελματικά αυτοκίνητα, όπως επίσης και σε φορτηγά, λεωφορεία κλπ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

 • DNA

  Οταν θα βρίσκει κάποιος πρατήρια φυσ.αεριου ώστε να μην ξεμένει ποτέ, πραγματικά θα στραφούν πολλοί σ' αυτό. Ως τότε όμως αυτό θα είναι το μεγάλο του μειονεκτημα ,τουλάχιστον μακρια από Αθήνα, Θεσ/νίκη...

    9
 • Panos

  Παιδια απο που βγαινει το 560 ευρω κοστος για το CNG? Απλα μαθηματικα ειναι. Το ντιζελ οντως ερχεται στα 1,238 (1.31*6.3*100/15,000). To CNG ομως εχει κοστος 721, με τον ιδιο υπολογισμο. Ας το κανετε και μια φορα σωστα αλλιως καντε αλλο ενα ρεπορταζ «πεθαναν τα ντιζελ»

    1
  • autotriti

   Απάντηση: Για 15.000 χλμ με το ντίζελ, χρειάζονται 945 λτ πετρελαίου (6,3λτ/100χλμ), ενώ για 15.000 χλμ με το CNG χρειάζονται 630 κιλά φυσικού αερίου (4.2κλ/100χλμ). Αν πολλαπλασιάσει κανείς τα νούμερα αυτά με την τιμή των 2 καυσίμων θα καταλήξει στα ποσά που γράφουμε. Καλό θα είναι να διαβάζετε πιο προσεκτικά, πριν σχολιάσετε.

     4

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός