2 φωτογραφίες »

Ο Gasly πανηγυρίζει την νίκη του.

GP Ιταλίας: Tέτοιος αγώνας δεν ξανάγινε!

2.837 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2020)

Η Mercedes έκανε γκάφα, η Red Bull έμεινε πίσω, τα μονοθέσια της Ferrari εγκατέλειψαν και έτσι τρεις νεαροί και ταλαντούχοι οδηγοί βρήκαν την ευκαιρία να χαμογελάσουν πάνω στο βάθρο. Δείτε ποιος ήταν ο νικητής.


Στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν βλέπουμε τις δύο Mercedes να μονομαχούν απέναντι στον Max Verstappen της Red Bull, με τους οπαδούς της F1 συχνά να διαμαρτύρονται πως τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν γίνει πια προβλέψιμα. Να όμως που η πραγματικότητα τους διαψεύδει καθώς αρκεί ένα αυτοκίνητο ασφαλείας και μια λάθος απόφαση για να δούμε το ποιο απρόβλεπτο βάθρο των τελευταίων ετών.

Ο αγώνας εξελισσόταν ιδανικά για τον Lewis Hamilton για περίπου 25 γύρους, αφού όχι μόνο είχε χτίσει διαφορά ασφαλείας 10 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Sainz αλλά έβλεπε τον Bottas να χάνει θέσεις μετά τις πρώτες στροφές και τον Verstappen να μην είναι τόσο ανταγωνιστικός όσο στους προηγούμενους αγώνες. Θα έλεγε κανείς πως ο Βρετανός θα είχε ένα εύκολο απόγευμα αλλά, δυστυχώς για αυτόν, ήρθαν τα πάνω κάτω.

Όλα ξεκίνησαν όταν o μπήκε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας και η Mercedes έδωσε λανθασμένα εντολή στον Hamilton να μπει στα pits για αλλαγή ελαστικών ενώ το pit lane ήταν κλειστό λόγω της θέσης του μονοθεσίου του Magnussen, που είχε εγκαταλείψει νωρίτερα. Ο Βρετανός μαζί με τον Giovinazzi της Alfa Romeo ήταν οι μόνοι πιλότοι που μπήκαν στα pits παράνομα και τους επιβλήθηκε drive-through πέναλτι συν 10 δευτερόλεπτα ποινής. Με τα υπόλοιπα μονοθέσια να μπαίνουν στα pits νόμιμα στον επόμενο γύρο και τον αγώνα να ξαναρχίζει, ο Βρετανός εξέτισε την ποινή του και έπεσε στην τελευταία θέση, αφήνοντας την πρωτοπορία στον Gasly που είχε προλάβει να αλλάξει ελαστικά πριν συμβεί ο κακός χαμός. Τον Γάλλο ακολουθούσε ο Raikkonen αλλά και ο Giovinazzi, όμως γρήγορα έπεσαν πιο πίσω στην κατάταξη, ο πρώτος λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της Alfa Romeo και ο δεύτερος για να εξιτήσει την ποινή που του επιβλήθηκε.

Το τέλος του αγώνα είδε τον Gasly με την Alpha Tauri να παίρνει μια τυχερή αλλά πανάξια νίκη καθώς κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Sainz που κάλυψε την απόσταση που τους χώριζε αλλά δεν μπόρεσε να τον περάσει. Το βάθρο συμπλήρωσε ο σταθερός Lance Stroll με Racing Point.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Norris με την δεύτερη McLaren ενώ στην πέμπτη βρέθηκε ο Bottas που δεν μπόρεσε να κινηθεί σε αρκετά γρήγορο ρυθμό παρά το ότι, θεωρητικά, είχε καλύτερο μονοθέσιο από αυτούς που βρέθηκαν μπροστά του. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Ricciardo με τον Ηamilton να καταφέρνει μέσα σε περίπου 20 γύρους να ανέβει από την τελευταία θέση στην 7η περνώντας στις τελευταίες στροφές της πίστας τον Ocon με την δεύτερη Renault. Την δεκάδα έκλεισαν o Kvyat με Alpha Tauri και ο Perez με Force India.

Ο επόμενος αγώνας θα είναι και αυτός στην Ιταλία στις 11-13/9 και στην συγκεκριμένα στο Mugello της Τοσκάνης.

Δείτε την τελική κατάταξη: 

Mercedes
moto