O ίδιος συνέχισε: « Πολύ πριν το dieselgate, αποφασίσαμε ότι δεν θα πουλούσαμε το C-HR σε diesel.»

Εγκαταλείπει το diesel η Τοyota;

5.171 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2017)

O δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στην Toyota εξέφρασε ξεκάθαρα την αντίθεση του στο λανσάρισμα diesel εκδόσεων στα μοντέλα της μάρκας. Δείτε τι είπε.

Την πεποίθηση του σχετικά με το μέλλον των κινητήρων diesel για την αυτοκινητοβιομηχανία της Toyota εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της μάρκας Didier Leroy.

Στις δηλώσεις του, το υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας, αφού σημείωσε ότι είναι προσωπική του άποψη και όχι απόφαση της εταιρείας, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η επιτυχία της Toyota στους βενζινοκινητήρες και στα plug-in υβριδικά αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται πια να προσφέρει diesel. Tα ακριβή του λόγια ήταν: «Η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να λανσάρουμε άλλο μοντέλο με diesel μοτέρ». Ο Leroy θεωρείται ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας στην Toyota πίσω μόνο από τον CEO Akio Toyoda. Aυτός ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το πράσινο φως να μπει στη γραμμή παραγωγής το C-HR χωρίς κάποια έκδοση diesel.
O ίδιος συνέχισε: « Πολύ πριν το dieselgate, αποφασίσαμε ότι δεν θα πουλούσαμε το C-HR σε diesel. Yπήρχαν πολλοί εναντίον μου αλλά έπρεπε να σκεφτούμε την πορεία της αγοράς μακροπρόθεσμα».

O Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτου αναφέρει ότι οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 10% το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2016. Τον αντίθετο δρόμο φαίνεται πως έχει πάρει το diesel καθώς ενώ το 2016 τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου αντιπροσώπευαν το 50,2% των πωλήσεων, το ποσοστό το 2017 έχει πέσει στο 46,3%.
 

ELASTIKA 2024
moto