Το βασικότερο νέο στοιχείο στο ανανεωμένο Kuga, είναι αναμφισβήτητα η προσθήκη του κινητήρα 1,5 λίτρων TDCi (diesel) της Ford, στην γκάμα του.

Με κινητήρες από 1,5 λτ. βενζίνης και diesel

18.427 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/10/2016

Το βασικότερο νέο στοιχείο στο ανανεωμένο Kuga, είναι αναμφισβήτητα η προσθήκη του κινητήρα 1,5 λίτρων TDCi (diesel) της Ford, στην γκάμα του. Αυτός ο κινητήρας αποδίδει 120 ίππους και εδώ, ωστόσο στο Kuga έχει περισσότερη ροπή που ανέρχεται στα 270NM. Στην πράξη δείχνει ικανός να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του με ευκολία, παρουσιάζοντας θετικό τράβηγμα και απόκριση από χαμηλά ενώ χαρίζει και αξιοπρεπείς επιδόσεις στο Kuga. Σύμφωνα με την Ford μάλιστα είναι και αρκετά οικονομικός με κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. Ο δίλιτρος  TDCi των 150 και 180 ίππων συμπληρώνει την γκάμα των diesel  με τον τελευταίο να διακρίνεται για την ήσυχη λειτουργία του τις πολύ καλές του επιδόσεις. Αντίστοιχες ιπποδυνάμεις έχουμε και  από των 1,5 λιτρων EcoBoost βενζινοκινητήρα που  διατίθεται με 3 αποδόσεις (120, 150 και 182 ίππων) που έρχονται από την προ facelift έκδοση του Kuga. Ο δίλιτρος diesel και ο  1,5 EcoBoost των 182 ίππων εφοδιάζονται με σύστημα τετρακίνησης ενώ το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift της Ford είναι διαθέσιμο προαιρετικά με όλους τους diesel. Η κορυφαία έκδοση  του EcoBoost διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με μετατροπέα ροπής. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Tags: FORD KUGA
 
  • panosl1

    Επιτέλους το έφτιαξαν σχεδιαστικά. Το πρώτο Kuga που είχε βγει ήταν πανέμορφο και δυναμικό, μετά έγινε σαν κουτί με ρόδες ενώ τώρα επανήλθε η προσωπικότητα. Βέβαια η αποδοχή της εμφάνισης είναι θέμα υποκειμενικό πάντα. Κατά τ άλλα πιστεύω ότι θα πάει αρκετά καλά αν "βελτιώσουν" κάπως τις τιμές του. Από αξιοπιστία, ποιότητα και οδηγική απόλαυση δε χρειάζεται να κάνω κάποιο σχόλιο.

      8
  • loukia

    Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο πάνο...το πρώτης γενιάς ήταν οδηγικά συγκλονιστικό στην κατηγορία του...τώρα ολοκληρώθηκε...