Mercedes GLB: Ευέλικτο οικογενειακό SUV, με ψηφιακή... πολυτέλεια
5 Φωτογραφίες »

Mercedes GLB: Ευέλικτο οικογενειακό SUV, με ψηφιακή... πολυτέλεια

32.088 Επισκέψεις στο άρθρο

- Έχει επιβλητικό παρουσιαστικό - σχεδίαση και luxury ποιότητα κατασκευής
- Είναι τεχνολογικά προηγμένη, με δύο οθόνες 10,25 ιντσών (MBUX) που... σου μιλάνε
- Ξεχωρίζει για την ευελιξία και την πρακτικότητά της, βγαίνει και ως 7-θέσια
- Έρχεται σε κινητήρες βενζίνης (από 136 PS) και diesel (από 116 PS)

Έχει επιβλητικό παρουσιαστικό - σχεδίαση και luxury ποιότητα κατασκευής

Η Mercedes GLB είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση οικογενειακού SUV, διότι δεν συναντάς συχνά, στο C segment, αυτοκίνητα με τόσο επιβλητικό παρουσιαστικό. Κι αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο boxy design της. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο τετραγωνισμένο πίσω μέρος με το αρκετά κάθετο παρμπρίζ, μία σχεδιαστική επιλογή που αποτελεί στοιχείο... αναγνωρισιμότητας για την Mercedes GLB.
 
Την ίδια στιγμή, σημείο αναφοράς θεωρείται και η luxury ποιότητα κατασκευής της. Όπως συμβαίνει σε κάθε μοντέλο της Mercedes, έτσι και στην περίπτωση της GLB έχουν επιλεγεί κορυφαία σε ποιότητα υλικά, που ξεχωρίζουν για τη συναρμογή και το φινίρισμά τους. Αναλόγως της γραμμής εξοπλισμού, προσφέρονται και συγκεκριμένα εξοπλιστικά «extra» όπως ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, οι επενδύσεις και διακοσμητικές ραφές σε μοντέρνα χρώματα.

Είναι τεχνολογικά προηγμένη, με δύο οθόνες 10,25 ιντσών (MBUX) που... σου μιλάνε

Στο γνωστό σε όλους σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX περιλαμβάνονται πλήθος υπηρεσιών που χειρίζεσαι με πλείστους τρόπους εντός της GLB. Υπάρχει η δυνατότητα των πλήκτρων ελέγχου από το τιμόνι, μπορείς μέσω της αφής στην μεγάλη touchscreen των 10,25 (σε διάταξη με μία ίδιων διαστάσεων που λειτουργεί ως πίνακας οργάνων), έχεις στην διάθεσή σου touchpad αλλά και σύστημα φωνητικού ελέγχου. Λέγοντας την φράση «Hey Mercedes» η GLB σού... πιάνει συζήτηση και σου δίνει πληροφορίες/κάνει τις ρυθμίσεις που ζήτησες.


Στο εσωτερικό της Mercedes GLB υπάρχει η προσδοκώμενη αίσθηση ποιότητας, πολυτέλειας και στιβαρότητας, αλλά σίγουρα τις εντυπώσεις κλέβει το σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience), που λειτουργεί με εξελιγμένες φωνητικές εντολές.
5 Φωτογραφίες »

Στο εσωτερικό της Mercedes GLB υπάρχει η προσδοκώμενη αίσθηση ποιότητας, πολυτέλειας και στιβαρότητας, αλλά σίγουρα τις εντυπώσεις κλέβει το σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience), που λειτουργεί με εξελιγμένες φωνητικές εντολές.

Ξεχωρίζει για την ευελιξία και την πρακτικότητά της, βγαίνει και ως 7-θέσια

Η Mercedes GLB είναι ένα από τα λιγοστά luxury SUV που προσφέρεται και σε 7-θέσια διάταξη. Πέραν της σημαντικής εσωτερικής ευρυχωρίας, η προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων για 2 άτομα με ύψος έως 1,68 μ. ανεβάζει τα επίπεδα ευελιξίας και πρακτικότητας. Επιπρόσθετα υπάρχει η συρόμενη δεύτερη σειρά, η οποία μετακινείται κατά μήκος μέχρι και 14 εκ., εξασφαλίζοντας είτε περισσότερο ελεύθερο χώρο για τα πόδια, είτε μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

Έρχεται σε κινητήρες βενζίνης (από 136 PS) και diesel (από 116 PS)

Η εισαγωγική έκδοση Mercedes GLB 180 είναι βενζινοκίνητη και αποδίδει 136 ίππους, ενώ προσφέρεται και κίνηση σε όλους τους τροχούς 4MATIC (GLB 200 των 163 ίππων). Το luxury οικογενειακό SUV είναι διαθέσιμο και σε κινητήρες πετρελαίου (GLB 180 d των 116 ίππων η «βασική» επιλογή).

Hyundai
SEAT