Νέες φωτογραφίες του Scion XD86D δημοσίευσε η Toyota
4 Φωτογραφίες »

Νέες φωτογραφίες του Scion XD86D δημοσίευσε η Toyota

1.215 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2024)

- Είναι πεντάθυρο με shooting brake αμάξωμα
- Aκρως φουτουριστικό με τριγωνικούς προβολείς και μυώδες ταυτόχρονα
- Το εσωτερικό έρχεται με δύο οθόνες και θυμίζει λίγο Lamborghini
- Αγνωστο αν το concept θα μπει ποτέ στην παραγωγή

Είναι πεντάθυρο με shooting brake αμάξωμα

Υπάρχει το συνήθειο, από πλευράς εταιριών, να κρατάνε κάποια από τα concept τους κρυφά. Υπάρχουν όμως και ιδέες που δεν μπορούν να αντισταθούν τον φακό της δημοσιότητας. Έτσι και με το Scion X86D της Toyota. Το concept είναι δημιούργημα του σχεδιαστικού οίκου Calty της ιαπωνικής εταιρίας με έδρα την Καλιφόρνια. Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο Instagram του Calty και δείχνουν μια νέα προσέγγιση στο concept του Scion FR-S που είχε σχεδιαστεί το 2012 από τον ίδιο οίκο. Το FR-S δεν μπήκε ποτέ σε παραγωγή, αλλά η πρωτοτυπία των σχεδίων του χρησιμοποιήθηκε για τα Toyota GR86 και Subaru BRZ. Τώρα το νέο Scion αλλάζει την δίπορτη, κουπέ σιλουέτα, με ένα πιο αντισυμβατικό πεντάθυρο shooting brake αμάξωμα.

Aκρως φουτουριστικό με τριγωνικούς προβολείς και μυώδες ταυτόχρονα

Το concept, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, έρχεται με έναν άκρως φουτουριστικό σχεδιασμό. Οι καμπυλωτές γραμμές στο μπροστινό του μέρος έχουν πολλά κοινά με το «θυμωμένο πρόσωπο» του Toyota Yaris. Οι προβολείς είναι τριγωνικοί με στρογγυλεμένες άκρες και είναι βυθισμένοι σε ένα μαύρο διακοσμητικό κομμάτι. Πάνω στο καπό, σε σχήμα καμπάνας, μια σειρά από λεπτές λευκές και μαύρες γραμμές «πουλάνε» ακόμα περισσότερο την φουτουριστική άποψη του concept. Στο πλάι, μια μαύρη γραμμή πάνω από τις ποδιές ενώνει σχεδιαστικά τους δύο τροχούς και κάνει το όχημα να φαίνεται μινιμαλιστικό. Συνολικά το αυτοκίνητο φαίνεται να έχει αρκετά χαμηλό ύψος.


Το εσωτερικό του Scion XD86D concept.
4 Φωτογραφίες »

Το εσωτερικό του Scion XD86D concept.

Το εσωτερικό έρχεται με δύο οθόνες και θυμίζει λίγο Lamborghini

Η Toyota δημοσίευσε και μια φωτογραφία του εσωτερικού του. Αν εξαιρέσουμε την πλευρά του τιμονιού που μοιάζει να προέρχεται από ένα Toyota Camry, η υπόλοιπη καμπίνα συνεχίζει στα φουτουριστικά μονοπάτια του εξωτερικού. Υπάρχει μια μικρή οθόνη αφής προσαρμοσμένη πάνω στην κονσόλα που φαίνεται να προεξέχει χάρη σε μια ευλύγιστη βάση. Μια δεύτερη οθόνη μοιάζει βιδωμένη πάνω στη μέση του ταμπλό, ενώ λοιπά κουμπιά και οι αεραγωγοί του κλιματισμού έχουν εξαγωνικό σχήμα και θυμίζουν λίγο από Lamborghini. Οι πρασινοκίτρινες λεπτομέρειες έρχονται να συμβάλλουν στην νεανική αίσθηση του Scion X86D.

Aγνωστο αν το concept θα μπει ποτέ στην παραγωγή

Όπως συμβαίνει σε πολλά concept, σχέδια και μελέτες, όπως μάλιστα έγινε και με το concept του Scion το 2012, οι ιδέες αυτές, πολλές φορές, καταλήγουν στο συρτάρι. Μπορεί αυτό το Scion να αλλάξει τα δεδομένα;

test center
SEAT